ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Domnule Stoenescu, e adevărat că Iuliu Maniu a fost  un agent britanic, pe bani? Au mai fost si alti politicieni in aceasta situatie?

Istoricii Gheorghe Buzatu și Mihai Retegan au publicat deja în România (volumul "Istorie și societate” –n.r.), extrasul ștatului de plată care atestă calitatea de agent britanic plătit (nume de cod TOM), document aflat în Arhivele Britanice. Nu există dubii. Au fost și alții, mai puțin importanți. Important este că sovieticii au știut asta.
 
Dl Profesor Ioan Scurtu spunea într-un interviu că se încearcă acreditarea ideii că România e o țară care nu se poate guverna singură și că are nevoie să fie ținută de mâna.Cui ar folosi o astfel de imagine și care ar fi argumentele în favoarea  acestei teze, dacă sunt.
 
Vă voi răspunde prin abordarea unei probleme de fond: generația dvs nu a fost educată să-și dezvolte discernământul domenial și discernământul valoric. Chiar și întrebările dvs din acest interviu dezvăluie deruta generației. Dvs nu aveți capacitatea educată de a deosebi un istoric profesionist de un propagandist, care se prezintă în fața societății cu mormane de diplome și titluri, dar se ocupă de propaganda în favoarea unei ideologii, a unei personalități sau a corectitudinii politice. De istorici care descoperă patriotismul după ce au slujit propaganda regimului Iliescu sunt sătul. Pe de altă parte, nu ați fost stimulați să înțelegeți și să aplicați criteriile valorice ale unui domeniu, cum este și Istoria. Nu trebuie să vă atragă povestea scrisă frumos sau declarațiile de protest. Istoria este o știință cu principii, criterii, reguli, metodologii. Cine le încalcă, dintre istorici, se descalifică. Impresia că nu ne putem guverna singuri este dată de evaziunile regimului politic și economic inițiat de Ion Iliescu încă din decembrie 1989 și care funcționează și astăzi, de diversiunile cu "revoluția spontană”, "emanația”, "democrația de cumetrie”, pe cadravele a 924 de oameni omorâți în decembrie 1989, fără să existe vinovați.