ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Caz incredibil: un doctor canadian, dr. Blair Hrabarchuk, care s-a opus purtării obligatorii a măștilor și dictaturii medicale din perioada Covid, a trecut printr-o „reeducare”, și-a renegat poziția curajoasă anterioară, motiv pentru care i s-a permis să practice din nou medicina, a primit vaccinurile Covid-19 și a murit subit anul acesta. Povestea tragică a medicului a fost semnalată de dr. William Makis pe blogul său.   

Decesul subit al dr. Blair Hrabarchuk a fost anunțat în martie 2024:
„Cu mare tristețe, familia lui Blair Hrabarchuk, din Dauphin, MB, anunță decesul acestuia, care a avut loc sâmbătă, 2 martie 2024, la vârsta de 60 de ani, după o scurtă [perioadă de suferință de o] boală nediagnosticată.
Vă rugăm să respectați intimitatea familiei în această perioadă dificilă. Un necrolog mai lung și detaliile serviciului vor fi postate când vor deveni disponibile.
Dacă prietenii doresc acest lucru, pot fi făcute donații în memoria lui Blair către Societatea Parkland.”

Pe 7 ianuarie 2021, presa anunța întoarcerea la muncă a medicului care susținuse „teorii ale conspirației”, poziție de care s-a dezis ulterior:

Un medic din Manitoba, care a susținut că pandemia de COVID-19 este o încercare de a crea o „societate totalitară”, practică din nou medicina.

Totuși, el poate face acest lucru [poate practica din nou] doar dacă acceptă să nu mai răspândească informații false despre boala mortală.

Dr. Blair Hrabarchuk, medic de medicină internă care practică în Dauphin, a postat în august mai multe mesaje pe pagina sa de Facebook care puneau la îndoială gravitatea pandemiei.

El a susținut că măștile nu ajută la reducerea transmiterii virusului și că a forța oamenii să le poarte este o încălcare a drepturilor omului. El a declarat, fără dovezi, că mai mult de două treimi dintre decesele cauzate de COVID-19 au avut loc în rândul unor persoane care ar fi murit oricum în 2020.

„Nu este vorba despre virus”, a scris Hrabarchuk, care s-a identificat ca medic în postările sale. „Nu a fost niciodată vorba despre un virus. Asistăm la primii pași către crearea unei societăți totalitare.”

Dr. Anna Ziomek, registrator la Colegiul Medicilor și Chirurgilor din Manitoba, a spus că toți medicii au datoria profesională și etică de a sprijini directivele [autorităților] din domeniul sănătății publice. Ea a spus că nerespectarea acestora subminează încrederea populației în [autoritățile din] sănătatea publică și reprezintă o încălcare a codului de etică al Colegiului.

„(Hrabarchuk) recunoaște acum că trebuie să își retracteze aceste declarații”, a spus Ziomek într-un interviu pentru Free Press.

În urma unei investigații, Colegiul i-a impus lui Hrabarchuk să posteze în clinica sa un panou prin care retrage declarațiile sale anterioare și sprijină directivele din sănătatea publică.

Ziomek a mai spus că medicii au o responsabilitate față de societate și față de colegii lor. Ei au dreptul la propriile opinii, dar nu se pot folosi de pozițiile lor de medici pentru a „propaga” acele opinii dacă nu sunt conforme cu directivele de sănătate publică, a adăugat ea.

„În mod privat, vi se permite să aveți opinii diferite, deoarece uneori faptele, literatura, studiile pot fi interpretate diferit”, a spus Ziomek. „Cu toate acestea, rolul într-o pandemie este, fără îndoială, de a sprijini sănătatea publică.”

Hrabarchuk a postat pe pagina sa de Facebook link-uri de pe YouTube cu teorii ale conspirației despre pandemie și a spus că nu se poate avea încredere în reviste medicale de renume. El a mai scris că este pregătit pentru orice consecințe pe care le-ar putea suferi pentru că a vorbit liber.

„Populația nu trebuie să trăiască în frică și să fie controlată de politicieni și de mass-media”, a scris el.

Hrabarchuk, care practică la Clinica Medicală Dauphin din regiunea Prairie Mountain Health, și-a șters pagina de Facebook în septembrie, după o relatare Free Press. A încetat să mai practice în toamnă, dar Ziomek a spus că licența nu i-a fost retrasă niciodată.

Hrabarchuk și-a reluat practica în conformitate cu termenii și condițiile Colegiului.

I se cere să lipească, în clinica sa, afișe „care arată clar că orice informații pe care le-a distribuit sau postat anterior pe rețelele de socializare sau pe care le-a diseminat în alt mod despre COVID-19 nu au scopul de a sugera că actuala pandemie de COVID-19 nu este o urgență gravă de sănătate”, se precizează în condițiile Colegiului.

„Dr. Hrabarchuk se va asigura că orice informații suplimentare despre COVID-19 pe care le difuzează în orice mod către pacienții săi sau către public cu privire la COVID-19, în orice format, inclusiv în scris, verbal și pe rețelele de socializare, nu contravin directivelor actuale de sănătate publică.”
 
Dumnezeu să-i ierte!