ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Revista franceză Charlie Hebdo, vizată de un atac terorist în 2015 pentru umorul ei considerat jignitor, a prezentat într-o caricatură victime ale cutremurului soldat cu aproape 300 de morți ca pe diferite feluri de paste.

Caricatura este intitulată "Cutremur în stil italian" și în ea apare un bărbat în picioare acoperit de sânge cu comentariul "paste în sos tomat", alături de un bărbat zgâriat cu comentariul "macaroane cu brânză". În desen mai apare și o clădire prăbușită cu mai multe etaje din care ies printre dărâmături mai multe perechi de picioare, iar comentariul este "Lasagna".

Amatrice, un oraș extrem de afectat de cutremurul de săptămâna trecută, este celebru pentru sosul de paste care îi poartă numele, amatriciana.

Jurnaliștii nu s-au oprit la o primă caricatură. Au urma glume: "300 de morți în urma cutremurului din Italia. Nu știm încă dacă seismul ar fi strigat Allah Akbar «înainte să tremure»".

Ambasada Franței la Roma a precizat că "desenul publicat de Charlie Hebdo nu reprezintă deloc poziția Franței".

În urma cutremurului din Italia, au murit și 11 cetățeni români.