ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce capitalele europene sunt lovite, pe rând, de atentate teroriste, Germania continuă să sprijine politica ușilor deschise pentru refugiați. Pompând sume uriașe în găzduirea refugiaților, guvernul de la Berlin nu renunță la politica ușilor deschise, considerând că Europa are obligația de a primi migranți. Despre care spune, prin vocea cancelarului Merkel, că nu ei și nu islamul sunt principala sursă a terorismului.

Ca de fiecare dată după un atac terorist în inima Europei, liderii occidentali nu contenesc cu obișnuitele mesaje de compasiune, declarându-se șocați. De fiecare dată însă oficialii europeni care fac asta aplică politica struțului în chestiunea imigranților care au invadat Europa. Și dintre care, unii, ajung să se „jertfească” pe altarul războiului sfânt, comițând atacuri sângeroase.

Aceiași lideri europeni care deplâng victimele nevinovate ale atentatelor sunt și cei care, în repetate rânduri apără islamul ca o mare credință și o „religie a păcii”, denunțând „generalizările" și pe cei care îndrăznesc să afirme că valul de refugiați reprezintă „un cal troian” pentru penetrarea Europei de către jihadiști.
 
Germania rămâne cea mai ospitalieră gazdă pentru refugiații, coform politicii guvernului de la Berlin. 
 
Statul german a plătit anul trecut landurilor și administrațiilor locale circa nouă miliarde de euro pentru suportarea cheltuielilor legate de primirea refugiaților, relevă un raport al guvernului federal de la Berlin, publicat miercuri de cotidianul Rheinische Post și citat de agenția EFE.

Conform documentului, de când a început afluxul migrator masiv Germania a cheltuit în total pentru refugiați circa 20 de miliarde de euro. Se estimează că numai cheltuielile ocazionate de primirea refugiaților aflați în așteptarea soluționării cererilor de azil au fost de circa 5,5 miliarde de euro. Construcția de noi tabere și renovarea celor deja existente au costat aproximativ 400 de milioane de euro, în timp ce cheltuielile pentru găzduirea și întreținerea minorilor neînsoțiți se ridică la circa 350 de milioane de euro.

De la începutul anului 2015 și până în prezent în Germania au ajuns circa 1,3 milioane de migranți extracomunitari, veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Cel mai mare flux a fost în anul 2015, când Germania a primit circa 900.000 de solicitanți de azil, numărul lor scăzând de la începutul anului 2016 odată cu închiderea rutei balcanice.

Pe ultima sută de metri, guvernul german a adoptat însă și o serie de măsuri menite să grăbească repatrierea migranților a căror cerere de azil este refuzată, precum și expulzarea celor care comit delicte grave,scrie Agerpres.