ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Curățarea poliției va începe la ora 22:00. Toate armele sunt permise. Ieșiți și începeți să loviți toate forțele de ordine pe care le întâlniți”.

Acesta este doar unul dintre mesajele difuzate pe rețelele sociale ale multor tineri francezi în ultimele zile. Și astfel, noaptea de Halloween s-a transformat in suburbiile pariziene într-o adevărată „vânătoare de polițiști".
Poliția franceză a arestat 116  persoane după ce mai multe bande de tineri mascați au luat cu asalt suburbiile Parisului și centrul orașului Lyon în noaptea de Halloween.
 
Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva a sute de tineri care au mărșăluit prin centrul Lyonului, hărțuind polițiștii și trecătorii, spărgând geamurile magazinelor și dând foc la coșurile de gunoi. Conform presei franceze, o patrulă de poliție a fost atacată cu sticle cu acid.

În zona Seine-Saint-Denis a Parisului, un magazin de sport a fost jefuit iar tinerii care jefuiau un magazin alimentar au atacat poliția cu acid, conform poliției.

Autoritățile au informat că haosul a fost încurajat de mesajele de pe rețelele sociale, inspirate aparent de filmul horror „The Purge”, despre o societate distopică în care crimele sunt permise pentru o zi.

„Haloween trebuie să rămână o sărbătoare, „purge-ul” nu este o glumă, curățarea este o amenințare”, a delcarat ministrul de Interne Cristophe Castaner. El a spus că a mobilizat 15.000 de membri ai forțelor de poliție pentru a supraveghea „noaptea fantomelor”. „Când amenințăm că ucidem polițiști și jandarmi, asta  nu este o glumă, acestea sunt fapte extrem de grave", a spus el.

Un tânăr care a scris un mesaj pe Snapchat prin care cere o curățare împotriva forțelor de ordine a fost arestat săptămâna aceasta. A fost eliberat marți și va fi judecat pe 28 noiembrie.