ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă din Rusia a decis că Martorii lui Iehova este organizație extremistă, iar toate proprietățile sale trebuie să fie predate statului, anunță Reuters.
 
În plus, Ministerul de Justiție a emis un ordin prin care să fie închis sediul central al organizației aflat aproape de Sankt Petersburg.

Conform agenției ruse Interfax, care citează un reprezentant al  Martorilor lui Iehova, aceasta va face recurs la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Acesta a mai susținut că prin decizia justiției va fi îngrădită libertatea religioasă pentru cei circa  175.000 de adepți ai acestei comunități în Rusia.

De altfel, mai multe publicații ale organizației au fost incluse într-o listă cu literatură extremistă interzisă, iar procurorii au acuzat în mai multe rânduri că Martorii lui Iehova este un cult religios distruge familii, alimentează ura și amenință viețile oamenilor.