ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele american Barack Obama l-a lăudat marţi pe omlogul său rus, Vladimir Putin, informează Politico.com.

Deşi SUA şi Rusia sunt într-o relaţie tensionată din cauza conflictului din Ucraina, Obama spune că a fost plăcut surprins de asistenţa oferită de liderul rus în încheierea acordului nuclear cu Iranul.

"Rusia a fost un real ajutor. O sa fiu sincer. Nu eram sigur că se va întâmpla asta având în vedere punctele de vedere diferite pe care le avem cu Rusia în acest moment legat de situaţia din Ucraina", a declarat Obama într-un interviu pentru New York Times.

"Putin şi Guvernul rus au reuşit să lase la o parte neînţelegerile într-o manieră ce m-a surprins şi nu am fi ajuns la acest acord dacă nu ar fi existat disponibilitatea Rusiei de a ne susţine pe noi şi pe ceilalţi membrii P5 în semnarea unei înţelegeri puternice" a mai spus Obama.

Obama a mai menţionat că se simte încurajat de faptul că Putin l-a sunat recent pentru a discuta despre Siria, ţară ce s-a bucurat multă vreme de sprijinul Rusiei în timp ce continuă să se târască printr-un război civil.

"Cred că a realizat (n.r.Putin) că regimul Assad pierde din ce în ce mai multe teritorii în Siria. Acest lucru ne oferă şansa de a purta o discuţie serioasă cu ei", a mai explicat liderul american.