ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți olandezi care au postat pe Twitter mesaje critice cu privire la centrele de azil destinate refugiaților s-au trezit cu polițiștii la ușă, oamenii legii îndemându-i să șteargă postările, informează neurope.eu.

În ultimele luni, polițiștii olandezi au vizitat locuințele mai multor cetățeni care au postat mesaje critice cu privire la centrele de azil din țară. Astfel, în octombrie 2015, în Leeuwarden, aproximativ 20 dintre adversarii programului au primit vizite din partea polițiștilor.

Același lucru s-a întâmplat și în Enschede, în unele zone din Brabant. Potrivit presei olandeze, în aceste locuri oamenii și-au exprimat nemulțumirea cu privire la sosirea refugiaților și au deschis o pagină pe Twitter pentru a cere oprirea fluxului de extracomunitari.

Un tânăr a povestit cum s-a trezit cu poliția la birou, aceștia cerându-i să-și schimbe tonul în mesajele pe care le postează pe Twitter.

”Postezi cam mult pe Twitter. Avem ordine să îți cerem să ai grijă la tonul pe care îl folosești pe viitor. Mesajele tale par tendențioase”, a fost mesajul pe care i l-au transmis polițiștii.

 

Un purtător de cuvânt al poliției a recunoscut că există zece unități de informații care monitorizează în timp real paginile de Facebook și conturile de Twitter, căutând postările care ”merg prea departe”.


Astfel, Mark Jongeneel din orașul Sliedrecht a primit într-o zi vizita Poliției care l-a avertizat că postează prea multe mesaje pe Twitter cu privire la refugiați.

”Avem ordine să vă rugăm să fiți atent la tonul pe care îl folosiți”, i-au transmis oamenii legii.

În aceste condiții, cetățenii s-au plâns că Olanda este pe cale să devină un stat polițienesc.