ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iranul se confruntă de câteva zile cu un val de căldură rar întâlnit chiar şi pentru această ţară. Temperaturile depăşesc frecvent 70 de grade Celsius, iar într-o localitate s-a înregistrat un posibil record mondial de 73 de grade.

Ziarul italian La Repubblica scrie că meteorologii iranieni au anunţat că în localitatea Bandar Mahshahr, aflată pe litoralul Golfului Persic, s-au înregistrat nici mai mult nici mai puţin decât de 73 de grade Celsius.

Dacă valoarea termică va fi confirmată de specialiştii internaţionali, temperatura va fi cea mai ridicată măsurată oficial vreodată pe Terra.

Şi în Irak, vecină cu Iranul, în aceste zile au fost depăşite  49 de grade, situaţie care a determinat autorităţile locale să amâne cele patru zile de sărbătoare şi să ceară irakienilor să nu iasă din case.

În 2005, în Deşertul Lut, situat la frontiera Iranului cu Afganistanul, s-a înregistrat temperatura de 70,7 grade Celsius.