ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20.02: ActiveNews poate să facă publică lista europarlamentarilor români care au votat în favoarea rezoluției prin care se cere crearea unui fond internațional pentru finanțarea accesului la avorturi.

Articolul 1 G, votat ca amendamentul 7.1:  „Condamnă puternic Politica Mexico City, care interzice organizațiilor internaționale să primească fonduri de planificare familială din partea SUA, dacă furnizează, consiliază, trimit sau fac lobby pentru avort; consideră această regulă ca un atac direct și un pas înapoi pentru progresul în domeniul drepturilor femeilor și fetelor; cheamă de urgență UE și Statele sale Membre să contracareze impactul acestei politici prin creșterea semnificativă a finanțării în domeniul drepturilor sexuale și reproductive”  și amendamentul 7.2: „Lansarea unui fond internațional care să finanțeze accesul la mijloace contraceptive și la avortul sigur și legal, folosind atât fonduri naționale, cât și fonduri UE de dezvoltare, pentru a umple golul de finanțare creat de decizia administrației Trump de a stopa finanțarea tuturor organizațiilor umanitare de peste ocean care furnizează servicii pentru sănătatea sexuală și reproductivă” au fost votate favorabil de către următorii europarlamentari români:


Cătălin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Daciana Sârbu, Ioan-Mircea Pașcu, Vasilica Dăncilă, Ionel Moisă, Victor Boștinaru, Claudiu-Ciprian Tănăsescu, Doru-Claudian Frunzulică, Ana-Claudia Țapardel, Andi-Lucian Cristea de la PSD, dar și Marian-Jean Marinescu (PNL) și Cristian Preda (Independent). De remarcat este că acești europarlamentari se prezintă - mai puțin Cristian Preda, drept credincioși când vin campaniile electorale, dar votează total împotriva preceptelor creștine când au ocazia. Mai mult, Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta, este fata fostului preot Ilie Sârbu. Pe o postare de pe blogul propriu, datată 19 februarie, la 2 zile după adoptarea rezoluției pro avort, soția lui Victor Ponta se întreba „Cum ii protejam pe cei mici?” Atât Daciana Sârbu, cât și Victor Ponta au vizitat și vizitează mânăstirile și bisericile, cu ocazia sărbătorilor, fostul premier subliniind în campania electorală cât este de „ortodox”. 

Spre lauda lor, au existat și europarlamentari români care au votat împotriva acestei rezoluții: Constantin-Laurențiu Rebega (independent),  Norica Nicolai, Renate Weber (ALDE),  Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Daniel Buda, Csaba Sógor, Siegfried Mureșan (PNL, PMP, UDMR), iar din partea ECR (Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni) Monica Macovei. Europarlamentarul Mircea Diaconu (ALDE) s-a abținut. 

Mișcarea pentru Viață din Italia a luat o poziție fermă afirmând că se exportă în țări în curs de dezvoltare avortul, contracepția și sterilizarea, în loc de mâncare, locuri de muncă și creștere socială.

„Din păcate lucrul acesta se auzea de câteva zile. Noi am atenționat deja. I-am scris personal ministrului nostru de externe și celui al sănătății, pentru că exista această propunere daneză, care a coagulat și alte țări precum Olanda și Belgia, pentru ca Europa să susțină din fonduri proprii o lipsă de resurse pentru industria avortului. Prin această măsură se exportă în țări aflate în curs de dezvoltare așa numitul „pachet al sănătății reproductive”, adică avortul, contracepția și sterilizarea, în loc de mâncare, locuri de muncă și creștere socială. Aceasta este o politică pe care Națiunile Unite au urmat-o de mult timp și care a fost asumată și de Hillary Clinton, care este o finanțatoare convinsă a acestor politici de control ale nașterilor în țările în curs de dezvoltare și care acum se află în dificultate din cauza fondurilor tăiate de Trump. Ar fi scandalos ca Europa, ascunzându-se poate în spatele unor intenții bune, să alunece și să guste din acest măr otrăvit al așa numitei „sănătăți reproductive”. Îmi doresc ca Italia să nu se asocieze acestui convoi. Momentan există doar o bază voluntară. Olanda a adunat deja douăzeci de milioane de euro și deocamdată fiecare țară este liberă să facă ceea ce dorește, dar dacă ar începe să facă parte din politicile comunitare în mod sigur ar fi mult de gândit asupra motivelor care țin împreună Europa”, a spus pentru Radio Vatican Gian Luigi Gigli.

Avortul este condamnat de către creștinism, fiind ucidere de prunci, unul dintre cele mai grave păcate ale unui om care susține credința în Iisus Hristos.

Știrea inițială

Eurodeputații de la Strasbourg îl sfidează pe Trump. Parlamentul European a aprobat pe 14 februarie o rezoluție, care nu are caracter obligatoriu, prin care se cere UE să susțină crearea unui fond internațional pentru finanțarea accesului la avort.  Fondul ar urma să compenseze astfel banii de care nu mai beneficiază organizațiile internaționale, după ordinul prin care președintele Donald Trump le-a tăiat finanțarea.


În timp ce textul adoptat în această săptămână de Parlamentul UE nu are niciun efect juridic, rezoluția reprezintă o eroziune suplimentară a propriei legitimități a PE, având în vedere că urmărește uzurparea unor puteri care sunt rezervate celor 28 state membre ale UE prin tratate care reglementază guvernarea Uniunii Europene.
 
Încă din prima zi a mandatului său, președintele Donald Trump a semnat, așa cum a promis în campanie, un ordin executiv prin care anulează orice formă de finanțare din banii guvernului american a ONG-urilor și programelor care promovează avortul și sterilizarea forțată. Decizia liderului american de a nu ma folosi banii contrbuabililor pentru uciderea pruncilor nenăscuți i-a pus pe jar pe liberalii din UE, care acum se dau peste cap pentru a găsi căi de a finanța, mai departe avortul, cu banii contribuabililor europeni.

În rezoluția PE se regăsește un amendament, depus de feministele radicale, reprezentând grupurile Socialist, Democrat și al Verzilor.  Textul este plin de teorii scandaloase, promovate de stânga, cum ar fi faptul că uciderea unui copil nenăscut este ceva bun „pentru sănătatea copilului” sau că încurajarea tinerelor să-și omoare copiii în pântece reprezintă „un câștig pentru drepturile fetelor și femeilor”.

Rezoluția PE a fost precedată, în urmă cu o săptămână, de anunuțul făcut de opt state, dintre care șase din Europa, conform căruia  va fi  lansată o campanie de finanțare a avorturilor în lume pentru a umple pușculițele ONG-urilor lăsate fără bani de Trump. Olanda, Suedia, Danemarca, Belgia, Luxemburg, Finlanda, Canada și Insulele Capului Verde au anunțat că vor constitui un fond de 600 de milioane de dolari pentru viitorii patru ani.