ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a criticat NATO, afirmând că alianța nu cooperează pe deplin cu Ankara. Într-un interviu, el a lăsat să se înțeleagă că Turcia va lua în considerare cooperarea militară cu Rusia.

"Nouă ni se pare că membrii NATO se comportă într-un mod evaziv cu problemele, cum ar fi schimbul de investiții tehnologice și comune. Turcia intenționează să dezvolte propria industrie de apărare și de a consolida sistemul său de apărare", a declarat el într-un interviu pentru Sputnik, scrie RT.com.

Întrebat dacă este interesat de o cooperare în domeniul apărării cu Rusia, acesta a dat un răspuns afirmativ.

"În acest sens, dacă Rusia ar trata acest lucru cu interes, suntem gata să luăm în considerare posibilitatea de cooperare în acest sector", a declarat Çavusoğlu.

Ministrul turc de externe a adăugat că Turcia nu dorește ca Marea Neagră să fie epicentrul tensiunilor și caută o cooperare și stabilitate cu partenerii regionali.

"Noi nu vrem Marea Neagră să devină epicentrul de tensiune. Dimpotrivă, dorim să vedem regiune ca un centru de stabilitate și de cooperare. Toată lumea trebuie să facă un efort pentru acest lucru. Nu trebuie să existe niciun fel de amenințări emergente din regiune pentru oricine, pentru Turcia, pentru Rusia sau pentru oricine altcineva ", a spus Cavusoglu.