ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de locuitori ai Republicii Moldova s-au adunat duminică în piața din centrul Chișinăului pentru a protesta împotriva "ilegalitaților comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar', în cadrul unui miting de protest intitulat "Marea adunare națională", la apelul platformei civice "Demnitate și Adevăr", relatează mass-media din Chișinău.

Piața Marii Adunări Naționale a fost ocupată în întregime de protestatari, care s-au reunit și pe străzile adiacente până la sediul guvernului. Organizatorii anunța că în jur de 100.000 de manifestanți s-au adunat în centrul Chișinăului, dar această cifră nu a fost confirmată și din alte surse, după cum relatează Jurnal.md.

Manifestanții scandează lozinci antiguvernamentale: 'Noi suntem poporul!', 'Demisia!', 'Jos mafia!'.

"Este cea mai mare adunare naționala de la independenta Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puțin de 100.000 de oameni. Vreau să vă spun că aici sunt 100.000 de oameni, poate chiar mai mulți", a afirmat jurnalistul Vasile Nastase, citat de publicația menționată.

El a declarat că la încheierea acțiunii de protest, manifestanții vor cere alegeri anticipate și demisia președintelui Nicolae Timofti.De asemenea, protestatarii vor cere retragerea imunității demnitarilor pentru ca aceștia să poată compărea în fața justiției ca orice cetățean.