ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe sute de persoane s-au adunat, sâmbătă noaptea, pentru a fi martori la dezvelirea primei statui a lui satan din orașul american Detroit, informează Fox News.

Statuia care cântărește peste o tonă și are peste 2,7 metri îl reprezintă pe Bafomet, un idol al sectei intitulate Templul Satanic.

Amplasamentul statuii nu a fost dezvăluit public, după ce în cursul săptămânii, mai multe sute de persoane au protestat în oraș împotriva acestei inaugurării acestei statui. Lansarea a fost acompaniată de muzică punk și cruci întoarse cu capul în jos. Bărbații care au dezvelit statuia s-au sărutat pasional chiar în fața monumentului.

Pe siteul său oficial, cei de la Templul Satanic au scris că statuia are scopul de a fi "complementară și de a contrasta cu monumentul celor 10 porunci, amplasat deja pe terenul din fața Capitoliului Statului Oklahoma".

Lucien Greaves, purtătorul de cuvânt al sectei satanice a mai spus că monumentul "servește unei chemări la compasiune și empatie pentru toate creaturile vii". Acesta a adăugat că va avea "și un scop funcțional", anume ca un scaun, "unde oameni de toate vârstele pot sta în poala lui Satan pentru inspirație și contemplație".

Inițial, statuia trebuia să stea lângă monumentul celor 10 porunci din Oklahoma, dar Curtea Supremă a decis că un teren public nu poate fi folosit pentru a arăta susținere vreunei religii.  Liderii Templului Satanic au afirmat că vor duce statuia în Arkansas, acolo unde guvernatorul Asa Hutchinson a semnat un decret prin care statul va construi un alt monument, cel al celor 10 porunci, din finanțarea privată. Monumentul va fi amplasat pe terenul statului.