ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul german a adoptat așa-numita „lege privind autoidentificarea”, care permite persoanelor confuze în privința sexului lor, inclusiv minorilor, să-și schimbe legal genul o dată pe an.

Votul în Bundestag (parlamentul federal german) a avut loc pe 12 aprilie, iar legea a fost adoptată, 374 de parlamentari votând pentru, 251 împotrivă, iar 11 deputați s-au abținut.

Noua legislație, propusă de coaliția guvernamentală de stânga a Germaniei, va permite oricui să-și schimbe o dată pe an genul înregistrat legal, pur și simplu declarând la oficiul de registratură dorința de a face acest lucru. Părinții pot decide să schimbe sexul legal al copiilor lor sub vârsta de 14 ani cu „consimțământul” acestora.

Minorii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani pot solicita ei înșiși să-și schimbe genul înregistrat legal, dar vor avea nevoie de acordul părinților. Cu toate acestea, în cazul unui dezacord între părinți și copiii lor, o instanță de familie poate lua o decizie bazată pe „interesul superior al copilului”.

Scurgeri în presă ale unor comunicări între medici de top pro-LGBT au arătat că așa-numita „îngrijire privind afirmarea genului” poate provoca boli mintale și fizice severe și că este imposibil ca minorii să-și dea „consimțământul informat”, potrivit LifesiteNews

Acești medici „indică în mod repetat faptul că știu că mulți copii și părinții lor nu înțeleg efectele pe care le vor avea asupra corpului lor blocante ale pubertății, hormonii și intervențiile chirurgicale”, a scris jurnalistul Michael Shellenberger în rezumatul său privind dosarele scurse. „Cu toate acestea, ei continuă să efectueze și să pledeze pentru «medicina de gen»”.

Deși „legea privind autoidentificarea” nu include nicio prevedere privind intervențiile medicale, cum sunt operațiile de gen sau administrarea de blocante ale pubertății, un site creat de guvernul german a promovat blocante ale pubertății și injecțiile cu hormoni pentru copiii care au „confuzie de gen”.

Șeful și cofondatorul organizației germane pro-familie DemoFürAlle, Hedwig von Beverfoerde, a criticat noua lege și a subliniat că „tranziția socială [către alt gen]” prin schimbarea numelui și a sexului declarat legal crește probabilitatea ca minorii să apeleze la „tranziția” prin mijloace medicale, chiar dacă majoritatea copiilor și adolescenților ies din confuzia lor de gen odată ce ajung la vârsta adultă.

Odată adoptata această lege, „mii de copii și tineri care au conflicte privind identitatea vor ajunge la cheremul lobby-ului trans. Chiar dacă guvernul [german] susține că SBGG [legea privind autoidentificarea] nu are nimic de-a face cu măsurile medicale trans, această lege înlătură toate barierele de protecție”, a avertizat von Beverfoerde.

Von Beverfoerde a solicitat guvernului german să interzică blocantele pubertății, injecțiile cu hormoni încrucișați și intervențiile chirurgicale pentru minori.

Legea a fost criticată de politicienii Creștin Democrați (CDU/CSU), Alternativa pentru Germania (AfD) și Bünsdnis Sarah Wagenknect (BSW).

Deputatul AfD Martin Reichardt a declarat că legea este „un nonsens ideologic” promovată de „extremiști trans” și că partidul său a respins în întregime „legea ridicolă”.

Legea urmează să intre în vigoare la 1 noiembrie 2024.