ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jeb Bush, fost guvernator de Florida, fratele lui George W. Bush, candidat la alegerile prezidențiale din SUA din 2016, trebuie să facă față moștenirii lăsate de fostul președinte republican. 

În timpul unei dezbateri publice, Jeb Bush a trebuit să răspundă unei studente de la Universitatea din Nevada, care l-a acuzat pe fostul președinte George W. Bush că a creat Statul Islamic, dezmembrând armata Irakului, după invadarea acestei țări de către americani. Astfel încât Irakul a rămas pe mânile fundamentaliștilor islamici, relatează New York Times.
 
Această teză a fost susținută, de altfel, de mai multe ori până acum, de numeroși experți internaționali.
 
Singura replică pe care Jeb Bush a putut să i-o dea studentei a fost aceea că,atunci când americanii au părăsit Irakul, țara era sigură, iar organizația teroristă Al Qaida anihilată.
 
Tânăra nu s-a lăsat impresionată de acest răspuns și i-a reproșat lui Jeb Bush de retorică goală și de faptul că vrea să implice națiunea americană în noi războaie ”fără sens”, pornite de fratele său, ”care a trimis tineri americani să lupte pentru ideea excepționalismului american”.