ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hamburg, orașul german care găzduiește întâlnirea G20 este de nerecunoscut. Acoperit de un fum gros și negru, care s-a împrăștiat în toate direcțiile, cu străzi pustii, și în sunetele asurzitoare ale sirenelor, orașul este asediat de miile de protestatari anti G20, care au incendiat tot ce le-a ieșit în cale. 
 

Mai multe filmări circulă pe rețelele de socializare, în ele fiind vizibile violențele și dimensiunea protestelor. Oamenii pașnici stau ascunși, în vreme ce protestatari mascați dau foc la mașini și la vitrinele magazinelor.
 


Violențele au izbucnit joi seara, în cursul marșului anticapitalist, care avea drept sloganuri sugestive „Zdrobiti G20!” și „Bun venit in iad ”, la care au luat parte 12.000  de activiști. Convingerea lor: statele G20 sunt  „responsabile pentru foametea, războaiele și dezastrele climatice”.

În acest climat de teroare,  soția președintelui american, Donald Trump, Melania Trump, a rămas vineri blocată pentru scurt timp în reședinta unde s-a cazat la Hamburg.
 
Poliția din Hamburg a anunțat vineri că a folosit tunuri cu apă pentru a îndepărta baraje ale protestatarilor înainte de deschiderea reuniunii G20. Depășită de violențe și după ce peste 150 de oameni ai ei au fost răniți, poliția din Hamburg a cerut întăriri. 
 
Activiști împotriva globalizării au incendiat zeci de mașini și au încercat să blocheze delegațiile șefilor de stat și de guverne să intre în clădirea în care se ține reuniunea..