ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până se decid israelienii și americanii dacă și cum să atace Iranul (în afară de varianta ”îi distrugem cu două drone, în prime-time la CNN”), cred că ar fi util să analizăm o știre de ultimă oră legată de alegerile prezidențiale din România.

În preambul, merită să amintim că există prea mulți potențiali candidați în zona electoratului globalist: Geoană, Ciolacu și Ciucă. Doar unul ar putea ajunge la Cotroceni, iar varianta preferată atât de serviciile noastre de informații, cât și de Ambasada SUA este cea cu ”independentul” Geoană la butoane. Cum îl propulsăm pe Geoană acolo unde avem mare nevoie de el rămâne întrebarea esențială.

Pe de altă parte, în zona electoratului suveranist avem o distribuție mai puțin uniformă a voturilor. Fără discuție, cele mai mari șanse de a accede în turul doi le are candidatul sprijinit de AUR. Vom descoperi numele său abia după europarlamentare.

În acest context, principala preocupare a Deep State-ului dâmbovițean constă în încercarea de a diminua șansele candidatului AUR de a accede în turul 2 și, eventual, de a câștiga prezidențialele.

Două dintre metodele folosite de acești ”maeștri sforari” sunt, în ordine: 1) Exercitarea de presiuni asupra lui George Simion pentru a-și asuma candidatura și 2) Apariția de noi candidați cu oarecare notorietate, din zona suveranistă, capabili să atragă cât mai multe voturi și astfel să diminueze șansele intrării în finală a candidatului AUR.

Pare că prima tentativă, de persuasiune asupra lui Simion prin orice mijloace, a eșuat. Încercarea lui Cozmin Gușă de a face un mic troc pe autostrada suveranistă (”Eu mă bag la Primărie ca să-ți dau ție voturile pentru prezidențiale”) s-a lovit de refuzul lui Simion de a candida. Un refuz lucid, care păstrează intacte șansele principalului candidat de pe culoarul suveranist.

S-a trecut apoi la Planul B. Cozmin Gușă a aruncat la coș candidatura la Primăria Capitalei și a ridicat ștacheta: se va lua la trântă cu toți zmeii din cursa prezidențială, globaliști și suveraniști. Ca independent, desigur. Anunțul a fost făcut la Realitatea Plus de jurnalistul SR Stănescu, care a precizat că Gușă s-a decis după o discuție aprofundată în cadrul Clubului de Gândire Gold (probabil un soi de Grup de Comunicare Strategică din vremea pandemiei).

O primă declarație a lui SR Stănescu este edificatoare: ”Gușă nu va intra în competiție cu partidul AUR, ci va atrage și alți români patrioți, naționaliști în sensul frumos al cuvântului, oameni care doresc să furnizeze combustibil electoral pentru suveraniști. (…) Prognoza mea este că în final va exista o confruntare pentru poziția prezidențială între suveranistul Gușă, susținut de ceilalți suveraniști, și Mircea Geoană, care este globalist”.

Cozmin Gușă le-a promis colegilor din Clubul Gold, cu mâna pe inimă, că ”nu le va trage preșul suveraniștilor care s-au coagulat”. Nu, absolut deloc! Pe cuvântul meu de fost consilier al politicienilor Băsescu și Geoană, fost amic la cataramă cu mogulii Dan Voiculescu și Sorin Ovidiu Vântu, fost consultant politic în Rep. Moldova, Mexic, SUA și Serbia. Etcetera, etcetera.

Așa-zișii suveraniști de la Clubul Gold, cu vădite legături în serviciile de informații vechi și noi (aripa PSD, filiala Dîncu și asociații), încearcă acum foarte transparent să diminueze candidatura prezidențiabilului sprijinit de AUR (singurul cu șanse reale din zona suveranistă), cu unicul scop de a-l propulsa la Cotroceni pe mult-stimatul globalist Mircea Geoană. După cum însuși SR Stănescu a prognozat la Realitatea Plus.

SR Stănescu: ”Gușă nu suferă de frustrări, iar motivul candidaturii este unul singur: vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”.

Așa cum am sesizat cu toții, Geoană a devenit în ultima vreme patriotul nr. 1 al țării, pro-UE și pro-NATO. Prin urmare, inițiativa Clubului (suveranist!) Gold de a-i întinde o mână de ajutor este binevenită.

Parteneriat Opoziția