ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși, în mod uimitor, a sprijinit noul pachet de 61 de miliarde pentru Ucraina, Trump rămâne un mare pericol pentru Mașina de Război în caz de revenire la Casa Albă. De aceea, trebuie anihilat.

O analiză realizată de ZeroHedge pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.

*

La scurt timp după ce președintele Biden a semnat săptămâna trecută un pachet de sprijin de 61 de miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei, duminică, președintele Zelenski a dezvăluit că lucrează cu Washingtonul la un acord bilateral de securitate cu o durată de zece ani.

În discursul său de seară, dl Zelenski a declarat:

„ Lucrăm deja la text. Scopul nostru este să facem ca acest acord să fie cel mai puternic dintre toate.”

„Discutăm temeiurile specifice ale securității și cooperării noastre. Lucrăm de asemenea la stabilirea de niveluri precise de sprijin pentru anul acesta și pentru următorii zece ani.”

El a arătat că documentul va include probabil acorduri de sprijin pe termen lung axate pe producția comună de echipamente militare și de arme, precum și pe continuarea sprijinului pentru reconstrucție.

Zelenski a adăugat:        

„Acordul va trebui să fie cu adevărat exemplar și să reflecte forța autorității americane.”

Însă, până la urmă, un obiectiv esențial în încheierea unui astfel de acord pe termen lung este cel de protecție față de o posibilă interferență din partea viitoarei administrații Trump.

Iată ce scria Wall Street Journal anul trecut:

„Scopul este de a se asigura că Ucraina va fi suficient de puternică în viitor pentru a descuraja Rusia să o atace din nou.

„Pe termen scurt, aliații occidentali ai Ucrainei speră să descurajeze Kremlinul să creadă că poate aștepta încheierea mandatului administrației Biden și un posibil succesor mai înțelegător la Casa Albă.

Și, mai departe:

„Oficialii occidentali caută modalități de a consolida promisiunile de sprijin și de a limita capacitatea viitoarelor guverne de a face pasul înapoi, în timp ce cancelariile europene se tem că dacă Donald Trump va reveni la Casa Albă, va încerca să reducă ajutoarele.”

Am subliniat anterior că NATO și G7 încearcă cu disperare să creeze o „protecție anti-Trump” privind ajutoarele viitoare pentru Ucraina și eforturile de a contracara Rusia.

În ce o privește, după adoptarea pachetului de echipamente militare de 61 de miliarde de dolari, administrația Biden a anunțat noi pachete de armament cu o valoare totală de 7 miliarde de dolari.

Statele Unite au promis că vor expedia rapid aceste ajutoare Kievului, dat fiind că, potrivit tuturor informațiilor, forțele armate ucrainene au mari probleme pe front.

În weekend, Zelenski a declarat:

„Continuăm să așteptăm livrările promise Ucrainei – așteptăm exact cantitatea și conținutul livrărilor care pot schimba situația pe câmpul de luptă în interesul Ucrainei.”

El a adăugat:

„Și este important ca toate acordurile pe care le-am încheiat să fie puse în practică – tot ce va produce rezultate concrete pe câmpul de luptă și va remonta moralul tuturor celor care se află pe linia frontului.

„Într-o discuție cu dl Jeffries (liderul minorității Democrate din Camera Reprezentanților – n.tr.) am insistat asupra necesității de a intra în posesia sistemelor Patriot cât mai rapid posibil.”

Însă toate acestea înseamnă că războiul se va prelungi, ceea ce îndepărtează perspectiva negocierilor de pace, chiar dacă zilnic apar recunoașteri că forțele ucrainene au fost învinse.

În prezent, asupra guvernelor Greciei și Spaniei se exercită presiuni din partea UE și NATO pentru a preda Kievului cele câteva sisteme antiaeriene Patriot de care dispun.

Argumentul este că Grecia și Spania nu au o nevoie atât de urgentă de ele, așa cum are Ucraina.

PS (ActiveNews) Își poate imagina cineva care vor fi pentru România costurile prelungirii cu zece ani a Războiului din Ucraina? Fără a mai pomeni de riscul de a fi târâtă/împinsă în conflict...