ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de unguri şi turci au manifestat sâmbătă la Istanbul în faţa consulatului României pentru autonomia Ţinutului Secuiesc.

[P] Istoria Romanilor - Academia Romana - comanda online

Este un protest inedit, iar manifestanții au mers cu steaguri maghiare și secuiești, precum și cu bannere în limbile turcă și maghiară la consulatul român.

Unul dintre participanţi a transmis un mesaj ungurilor care îşi arătau mulţumirea pe Facebook pentru demonstraţia de la Istanbul: "Nu trebuie să ne mulţumiţi, este normal ca cei 80 de milioane de turci să stea alături de fraţii lor turanici".

CITEŞTE ŞIIese Turcia din NATO?

Nu e prima oară când turcii şi ungurii fac front comun pentru dezmembrarea României. În 2013, la universitatea Marmara, liderul Jobbick Gabor Vona a fost primit cu aplauze de sute de studenţi, profesori şi politicieni locali, unde a vorbit despre autonomia secuilor din România. Aceştia i-au promis liderului ungur că "susţin lupta fraţilor lor" pentru libertate. După această prezentare, şeful Jobbick s-a întâlnit cu liderii suporterilor naţionalei de fotbal turce care au postat în timpul meciului Turcia - Ungaria din preliminariile CM 2014 un banner pe care scria "Suntem toţi copiii lui Attila". Acelaşi banner a fost postat apoi de fanii unguri la meciul de la Budapesta.

Demonstrația a fost organizată de către un ONG, Turan Ocaklari. Este vorba despre o organizaţie cu sediul general în Ankara, dar care are mai multe filiale în Turcia. Liderul acestui ONG este Ahmet Yilmaz. Pe site-ul de prezentare nu sunt disponibile foarte multe date despre organizaţie.

Nu este exclus ca în spatele Turan Ocaklari să se afle chiar George Soros. Acesta are o prezenţă activă în Turcia, finanţând mai multe ONG-uri, după cum scrie presa.

2
3