ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai bine pentru Ucraina ar fi ca NATO, SUA și protagoniștii regionali să fie scoși de pe teritoriul ucrainean, a declarat congressmanul american Ron Paul, ex candidat la președinția Statelor Unite. Politicianul american consideră că, dacă puterile occidentale nu se vor mai amesteca în războiul civil din Ucraina, Kievul se va putea concentra pe colapsul economic al țării.

 Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele
Scoateți-i pe străini din Ucraina, scoateți-i pe europeni și pe americani, scoateți NATO afară și scoateți-i pe ruși”, a afirmat Ron Paul la o conferință a studenților care a avut loc vineri la Washington. Acesta este de părere că, în mometul în care puterile străine nu vor ma fi active în Ucraina, războiul civil va înceta, pentru că toată lumea se va concentra mai mult pe problemele economice și pe datoriile țării.

”La mijloc este și o chestiune economică. Veți realiza că țara este complet falimentară”, a continuat Ron Paul, conform Russia Today.

Nu este prima intervenție de acest gen a politicianului american, cunoscut pentru atitudunea sa anti război.

La începutul lui 2014, când au izbucnit protestele din Ucraina, care au dus la alungarea de la putere a fostului președinte Viktor Ianucovici, Paul scria, într-un editorial, că SUA ”trebuie să se țină departe de Ucraina și să lase această țară să își rezolve singură problemele”. El a acuzat mai mulți oficiali americani, in frunte cu Departamentul de Stat, că se amestecă în treburile interne ale Ucrainei.
”Am auzit cu toții înregistrările în care oficialii Departamentului de Stat puneau la cale, împreună cu ambasadorul SUA în Ucraina, răsturnarea guvernului. Am auzit-o pe Victoria Nuland, asistenta secretarului american de stat, lăudându-se că SUA a cheltuit 5 miliarde de dolari pentru schimbarea regimului în Ucraina. De ce este în regulă acest lucru?”, spunea congressmanul american acum un an.
Nu sunt pro Putin, nu sunt pro Rusia. Sunt pro fapte”, a subliniat Paul apărându-și declarațiile. Așa cum spunea încă de la izbucnirea conflictului în fostul stat sovietic, Paul a reiterat faptul că ceea ce s-a întâmplat în 2014 în Ucraina „a fost o lovitură de stat orchestrată de NATO, UE și ucrainenii din vestul țării”. ”Ceea ce știm cu siguranță este că au existat astfel de discuții între ambasadorul nostru în Ucraina și Departamentul de Stat și că au pus la cale o lovitură de stat”, a spus Ron Paul.

Paul, în vârstă de 79 de ani, care fost timp de trei decenii reprezentantul statului Texas în Congresul SUA, a condamnat, de asemenea, abordarea Washingtonul-ului vizavi de situația din Crimeea, în 2014, când Rusia a anexat peninsula ucraineană. ”Ce-i pasă Americii ce steag va fi ridicat pe o mică bucată de pământ aflată la mii de kilometri depărtare?", spunea la acel moment politicianul american.

Rusia a denunțat în repetate rânduri NATO și SUA de implicare în conflictul din Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a susținut chiar că ”armata ucraineană este Legiunea Străină a NATO”, folosită de Occident pentru a contracara Rusia. Liderul de la Kremlin aprecia că armata ucraineană ”ar avea un alt scop geopolitic: contracararea Rusiei, ceea ce nu corespunde deloc intereselor naţionale ale poporului ucrainean".