ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Concertul unei trupe din Suedia a provocat revolta mai multor asociații asociații culturale și religioase, care acuză organizatorii, printre care și Consiliul Județean, că acceptă pe scena de la Cetatea Sucevei o formație cunoscută pentru mesajele sataniste. Mai mult, și pe bani publici.
 
Mai multe asociații culturale și religioase sucevene au protestat și au cerut zilele trecute anularea concertului pe care formația satanistă Dark Funeral din Suedia urma să-l susțină joi seara (18 august 2016), în prima zi a festivalului rock ce se desfășoară în șanțul de apărare al Cetății de Scaun a Sucevei.
 
Trupa suedeză este satanistă în mod explicit, iar în descrierea lor oficială se precizează că temele pe care această trupă se promovează prin muzica lor sunt satanismul și anticreștinismului.

Președintele Asociației Culturale Sfântul Mitropolit Dosoftei Suceava, pr.prof. Justinian Cojocar, a făcut public un memoriul susținut de unsprezece asociații culturale și religioase sucevene, printre care Asociația Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni – Suceava, Bucovina Profundă, Asociația Sfântul Ioan cel Nou, Asociația ProVita Bucovina, APOR Suceava, Asociația Familia Ortodoxă, potrivit bucovinaprofunda.wordpress.com.

„Printre trupele invitate se află și Dark Funeral din Suedia. Pe pagina lor de internet se află clipul de prezentare al trupei în care ard cruci, pentagrame, țin în mâini cranii și capete de porci, beau sânge de animal. Ținuta lor este înspăimântătoare și respingătoare.

Temele pe care ei le promovează prin muzica lor sunt Satanismul și respingerea Creștinismului. Dăm exemple de câteva nume ale albumelor: Vobiscum Satanas, Teach children to Worship Satan, Diabolis interium.
 
Apreciem munca organizatorilor și știm că intenția și scopul este de a oferi un festival variat și reușit sucevenilor și turiștilor care vin în Suceava.
 
Pe pagina de prezentare a festivalului Bucovina Rock Castle se menționează că banul public se mai cheltuie și pe acte de cultură, că muzica este o legătură puternică între tați, mame, fii și fiice, frați, surori și simpli cunoscuți.

Considerăm că prezența trupei Dark Funeral este o imensă greșeală. Nu vrem din banul public să fie plătită trupa Dark Funeral! Concertarea acestei trupe nu este act de cultură, și nu va crea o legătură puternică între oameni, așa cum se dorește. Muzica trebuie cântată, nu zbierată și răcnită. Muzica este optimistă și veselă și ne duce cu gândul la lucrurile frumoase.

Nu avem nevoie de trupa aceasta satanistă la festival. Nu avem nevoie de invocatori ai lui Satana. Din reprezentările lor de până acum, la început ei fac o invocare și aduc jertfă diavolului întregul concert, pe care-l consideră o rugăciune pentru cel rău.

Chiar dacă nu vor arde cruci și nu vor aduce animale și nu vor împroșca și vor bea sânge de animal, însăși rugăciunea diabolică și incantarea Diavolului în cadrul melodiilor, ne obligă să luăm atitudine. Nu au ce căuta la festival și nu trebuie să cânte! Suntem un popor creștin și credincios. Avem tradiții sănătoase și frumoase creștine. Să ne apărăm monumentele istorice de poluarea fonică agitătoare pentru Diavol!

Nu ne putem bate joc de înaintașii noștri aducând sataniștii să cânte. Nu există nici un loc potrivit să cânți diavolului. La Cetatea de Scaun este un paraclis unde oamenii în istorie s-au rugat lui Dumnezeu și unde și de acum înainte se vor ruga lui Dumnezeu.
 
Oare nu se supără Dumnezeu pe noi dacă-i lăsăm să cânte pe acești sataniști? Să avem evlavie la ocrotitorul orașului nostru Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, la Voievodul Sfânt Ștefan cel Mare care a apărat țara și cetatea de cotropitorii păgâni și s-a luptat pentru ca noi astăzi să fim creștini.

Venim cu rugămintea de a acționa cu mult calm și înțelepciune și să opriți concertarea trupei Dark Funeral la Festivalul Bucovina Rock Castle!
Dumnezeu să ne ajute pe toți în toate!”
Cu stimă,
pr. prof. Justinian-Remus A. Cojocar"