ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a analizat pe blogul său ultimele evenimente de pe scena politică din România, care au culminat cu desemnarea ca premier a lui Mihai Tudose.

„La capătul unei ședințe a CPEx-ului PSD-ist, în care Liviu Dragnea a dat măsura inteligenței sale politice la nivel de eleșteu, punându-și camarila să joace teatrul ieftin al democratizării PSD, candidatul PSD-ALDE pentru postul de premier a fost desemnat Mihai Tudose”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

Ion Cristoiu a descris confirmarea propunerii de către Liviu Dragnea drept „acceptul lui Klaus Iohannis obținut încă de duminică seară” și faptul că Dragnea rămâne în continuare „Jupânul” în PSD.

„Teoretic, cel puțin ar fi trebuit să nu riște contrazicerea de către ceilalți lideri ai Partidului. Practic, liderii PSD s-au comportat și de data asta ca niște oițe sterpe ale lui Liviu Dragnea”.

Cristoiu vorbește și despre o lovitură pe care Liviu Dragnea i-a dat-o lui Eduard Hellvig.

„SRI s-a implicat în criza din PSD. SRI se implică în desemnarea premierului”, scrie jurnalistul, întrucât imaginea noului premier desemnat este una a unui om al SRI, iar încercările lui Hellvig de a convinge retragerea SRI din conducerea statului eșuează prin această propunere.