ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria și înlocuirea sa cu Dacian Cioloș a venit pe fondul unor mișcări de stradă.

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu lansează o ipoteză incendiară despre evenimentele din noiembrie 2015. Acesta susține că Ponta a fost mazilit pentru că începuse să atragă fonduri europene, iar de la Bruxelles se dorea tocmai contrariul.

”V-ați gândit la ipoteza ca plecarea guvernului Ponta si venirea guvernului "tehnocrat" numit de la Bruxelles a fost determinata de chestiunea fondurilor europene? Adică, banii alocați Romaniei, de care Basescu nu s-a atins, trebuiau sa se întoarcă înapoi la cei care ni i-au pus la dispoziție (țările mai bogate din UE). Ori, tocmai spre sfârșitul ciclului 2007-2014, guvernul Ponta începe sa ii acceseze accelerat, printre altele, inclusiv prin simplificarea birocrației interne. Pleacă guvernul Ponta si vine guvernul "tehnocrat" care, imediat, oprește accesarea fondurilor europene, inclusiv prin ridicarea barierelor birocratice interne!? Degeaba atrage atenția comisarul Corina Cretu, ca, daca-i ordin, cu plăcere! E doar o ipoteza, care se impune de la sine in condițiile in care cea mai mare deosebire intre cele doua guverne este in domeniul cheltuirii fondurilor europene”, a spus Ioan Mircea Pașcu, conform Știri pe surse.

Vorbele lui Pașcu par a avea acoperire. Un memorandum discutat în ședința de Guvern din urmp cu câteva zile arată că absorbția fondurilor structurale din ciclul financiar 2014-2020 este 0%, scrie Capital.