ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a reacționat față de propunerea lui Frans Timmermans care a declarat că dorește să afle și opinia celorlalte state din Uniunea Europeană în legătură cu cazul Poloniei, cu privire la măsurile pe care le-ar putea aplica împotriva Poloniei în disputa cu Varșovia referitoare la statul de drept, care durează de mai mult de un an.

„Îl detest sincer pe Frans Timmermans (prim-vicepreședintele Comisiei Europene). Atitudinile față de România și Polonia ale fostului ministru de Externe olandez sunt NEDEMOCRATICE, AROGANTE și ȘUBREDE INTELECTUAL! Țările Europei de Est nu sunt copiii inadecvați ai Vestului! Nu suntem niște imbecili care trebuie puși mereu în banca lor, scoși dimineața la careu și loviți în pauze cu rigla peste degete!... Sau suntem, dacă nu respingem FERM astfel de tratamente!”, a spus Liviu Pleșoianu.

Comisia Europeană va încerca să afle opiniile celorlalte țări membre ale Uniunii Europene cu privire la măsurile pe care le-ar putea aplica împotriva Poloniei în disputa cu Varșovia referitoare la statul de drept, care durează de mai mult de un an. Surse din cadrul executivulului comunitar spun că Bruxellesul vrea să ia pulsul înainte de a acționa.

Comisia a acuzat guvernul polonez de subminarea mecanismului controlului democratic între puterile statului, în special din cauza reformelor sale controversate privind Tribunalul Constituțional.

În schimb, acuză guvernul polonez, singura care își depășește atribuțiile ar fi Comisia Europeană atunci când îi transmite cum să se comporte unui guvern ales democratic, cu o largă majoritate parlamentară.

Urmare a acestui răspuns, se pare că în ședința de miercuri a Colegiului comisarilor europeni, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că dorește să afle și opinia celorlalte state din Uniunea Europeană în legătură cu cazul Poloniei.

El ar dori ca această chestiune să fie dezbătută într-o reuniune a miniștrilor afacerilor europene din Uniunea Europeană și, în acest sens, îi va solicita Maltei, care asigură președinția semestrială a Consiliului European, să o includă pe agenda din 7 martie.

Teoretic, următoarea etapă a procedurii oficiale de monitorizare a Poloniei s-ar putea încheia prin pierderea dreptului de vot al acestei țări în cadrul Uniunii Europene,  măsură care ar avea însă nevoie de unanimitate în rândul celor 28 de state membre.

"Because we don't want to look like a filthy Romanian or something."This is Sweden's new far right, and the country's...

Posted by The Guardian on Monday, November 23, 2015

Declarație a unor tineri politicieni suedezi: Ne îmbrăcăm elegant pentru că nu vrem să arătăm ca un român jegos