ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scriitorul Mircea Cărtărescu este nemulțumit de componența Academiei Române. Într-un mesaj postat pe facebook, autorul Solenoidului afirmă că cea mai respectabilă instituție de cultură a țării este formată din „intelighenția psd-istă, naționalistă și anti-occidentală”.

„Aflu că patriarhii României culturale, Neagu Djuvara și Mihai Șora, nu sunt academicieni. Cum nu sunt nici Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu. Atunci cine, Doamne iartă-mă, e în Academie? Cine-a făcut primirile în ultimii 25 de ani, și pe ce criterii? Nu cumva cineva a lăsat să intre în acest for toată intelighenția pesedistă, naționalistă și anti-occidentală? Mă-ntreb și eu așa. Până la urmă, cine controlează Academia română?”, a scris Cărtărescu pe facebook.

Reacția lui Mircea Cărtărescu vine după ce doi academicieni de frunte, prof. Ioan Aurel Pop și prof.dr. Sorin Dumitrescu, au luat atitudine în privința valului de superficialitate și violență promovat în societatea românească, respectiv colonizarea României prin oamenii magnatului George Soroș.

Discursul despre istorie, superficialitate și generația facebook al prof. Ioan Aurel Pop este disponibil aici.

Discursul citit în aula Academiei de către maestrul Sorin Dumitrescu este accesibil aici.