ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au apărut primele reacții după ce ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, s-a fotografiat în cadrul unui eveniment alături de oficiali din Harghita și Covasna, dar și de steagul secuiesc.

„Este o sfidare din partea domnului ambasador, e o sfidare a poporului român, a Constituției, un gest nedemn pentru un ambasador, cu atât mai mult pentru un ambasador al Statelor Unite. Este regretabil că încurajează acțiunile separatiste ale UDMR. Într-o altă țară ar fi fost expulzat și decretat persona nongrata și s-ar fi uitat de acasă la televizor la România. Nu are ce căuta în România! Klemm a mai și declarat că democrația se bazează pe încurajarea drepturilor minorităților. Democrația se bazează pe voința majorității, nu a minorității care acționează pentru dezmembrarea țării! Cred că știe că în aceste județe sunt trupe pregătite să declanșeze un război civil după modelul Kosovo”, a declarat Gheorghe Funar pentru B1 TV.

Acesta a mai susținut că nu există nicio îndoială că ambasadorul Klemm știa cu ce anume se fotografiază: „bineînțeles că știa! Doar nu e la grădiniță... E un om matur. Și cei de la grădiniță știu și pe nepoțelul meu dacă îl întrebi îți spune că roșu, galben și albastru e steagul țării”.

”Avem o Constituție, care la art. 1, alin. 5 scrie că în România respectarea Constutuție și a legilor e obligatorie! Maghiarilor cărora nu le convine să trăiască în România, în grădina Maicii Domnului, să plece! Să aibă cale bătută!”, a mai spus Funar.

O reacție asemănătoare a avut-o și Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită.

”Eu aștept ca domnul ambasador Hans Klemm să ne spună că fotografia e falsă, că a fost falsificată de gazdele acelui eveniment, că altfel situația e îngrijorătoare și jignitoare la adresa poporului român. Aceasta încalcă parteneriatul strategic și normele. Domnul Cioloș și Ministrul de Externe ar trebui să ia legătura cu Ambasada și să primim explicații! Cu toată simpatia pentru parteneriatul strategic și pentru SUA, nu putem să nu ne întrebăm dacă e întâmplător acest șir de evenimente: declarația ambasadorului american de la Chișinău și ce face Klemm acum. E îngrijorător! Țin să precizez că Basarabia e România, iar ținutul secuiesc nu există. Antal Árpád e recunoscut pentru extremismul pe care-l promovează, pentru ideile separatiste și pentru încălcarea legilor. Marco Attila e cercetat penal, e un mandat de arestare preventivă pe numele său și văd că nicio autoritate nu pune un deget pentru a-l pune în aplicare. Domnul ambasador putea s-o sfătuiască pe doamna Kovesi să-l aducă pe Attila să fie judecat, așa cum sunt judecați politicienii români”, a declarat Bogdan Diaconu pentru B1 TV.

Avertimentul lui Hans Klemm, ambasadorul SUA: Nu mai există o viziune pentru România, pentru viitorul ei