ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tudor Ionescu (Tudy) și-a anunțat luni demisia din funcția de viceprimar, din cauza campaniei mediatice care a fost declanșată împotriva lui pe considerente ce țin exclusiv de sfera vieții private.
 
”Văzând campania mediatică declanșată împotriva mea pe considerente ce țin exclusiv de sfera vieții mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcția de viceprimar al municipiului București. Am câștigat această funcție cu sprijinul colegilor mei din ALDE, cât și al PSD, fiind ales pe lista ALDE a Consiliului General de către cetățenii Bucureștiului și țin să le mulțumesc tuturor.

Ca liberal, cred atât în separarea sferei publice de cea privată, cât și în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viață privată din trecutul meu, o greșeală, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreția altora și care nu a produs nici un fel de prejudicii unor terți, nu poate și nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta s-ar fi cuvenit a fi măsurată numai prin rezultatele ei publice. Nu cred că într-o societate liberă și democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv și descalificat de la orice funcție publică, din pricina unei întâmplări din sfera intimă'', a precizat Tudor Ionescu (Tudy)  într-un comunicat.
 
Fostul viceprimar a constatat cu tristețe că "percepțiile din lumea virtuală par să aibă mai multă greutate decât realitatea. Realitate bazată pe studii universitare solide la una dintre cele mai prestigioase universități europene, realitate bazată pe experiența administrativă dobândită ani la rând în aparatul de lucru al Parlamentului European și experiență politică acumulată în organizarea de partid și a campaniei electorale, toate desfășurate în cadrul mișcării liberale”, a mai spus Tudy.

”Am luat această decizie pentru că nu-mi doresc ca atacurile la persoana mea să afecteze echipa din care fac parte. ALDE este continuatorul liberalismului în România și reprezintă viitorul întrucât, în ALDE, fiecare membru își poate construi viitorul. Depinde doar de el acest lucru.

Renunțarea la funcția de viceprimar  nu  va însemna abandonarea dorinței mele de cetățean care dorește să vadă un București mai bun pentru locuitorii săi, de tânăr român care s-a întors în patria sa România, pentru a-și aduce modesta contribuție la progresul ei. Voi demonstra de ceea ce sunt capabil prin proiectele pe care le voi realiza, iar cei ce doresc să mi se alăture, vor putea sa contribuie la materializarea lor”, se mai arată în comunicatul citat.