ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose a avut o reacție extrem de critică la adresa părinților care nu își vaccinează copiii. Șeful executivului chiar a sugerat că aceștia ar trebui să fie decăzuți din drepturile părintești.

„Din punctul meu de vedere personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea și pune în pericol inconștient viața copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecția copilului. Alți părinți sunt decăzuți din drepturi pentru fapte mult mai puțin grave. Când un părinte își condamnă copilul practic la moarte, nu știu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părintești", a afirmat Tudose.

Nici doctorii care s-au declarat împotriva vaccinării nu au scăpat de critica premierul.

„Nu știu dacă aceia sunt chiar doctori”, a răspuns Tudose la întrebarea unui jurnalist.

Premierul a precizat că a cerut soluții pentru a rezolva problema acestor refuzuri.

„Sunt soluții care țin de bunul simț, dar la care trebuie ținut cont și de tot ce înseamnă cadrul legal. Și o anchetă a celor în drept de la protecția copilului, de la asistența socială, dar foarte bine fundamentat juridic”, a afirmat Tudose.