ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În toată discuția post Colectiv, unele persoane au adus în discuție privatizarea sistemului de sănătate, pentru ca serviciile medicale în general și cele de urgență în particular, să fie mai eficiente.

În atacul asupra sistemului medical românesc s-au folosit argumente emoționale, sentimentale, dar și comparația cu alte state, unde ar fi sisteme private.

În internetul românesc a ajuns să circule, însă, o notă de plată a unei nașteri prin cezariană, realizată în Statele Unite ale Americii, acolo unde întregul sistem medical este privat. SUA este singura țară dezvoltată care nu oferă niciun fel de îngrijire medicală gratuită pentru cetățenii săi.

În total, după nașterea copilului, Spitalul Abington a taxat-o pe femeie cu 42.347 de dolari. Cea care a urcat poza este o femeie de culoare, din Philadelphia, care folosește pseudonimul Yumi Yoko pe twitter(FOTO).

Fotografia a fost observată de actorul britanic Stephen McGann, care culmea!, interpretează un doctor în serialul "Call the Midwife", și acesta a distribuit-o, în iunie pe twitter. Sistemul american de sănătate este acuzat, de ani de zile, că s-a transformat într-o mare mașinărie aducătoare de profit, punând pe planul secund sănătatea oamenilor. De altfel, patronii marilor companii din sistem sunt printre cei mai mari donatori ai candidaților la alegerile prezidențiale din SUA.

Între timp fotografia a strâns milioane de distribuiri, ajungând și în România. La timp.