ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul blogăr și luptător pentru drepturile românilor din Harghita și Covasna, Dan Tănasă, a comentat decizia RATB de a schimba denumirea câtorva stații din "Pasajul Mărășești" în "Colectiv"', ca omagiu pentru victimele exploziei din clubul bucureștean.

"Citesc pe Mediafax că RATB a anunțat că, din 27 noiembrie, stațiile de tramvai și autobuz denumite „Pasaj Mărășești” vor purta numele „Colectiv”, în amintirea victimelor tragediei produse la clubul cu același nume, unde în urma incendiului din 30 octombrie au murit 60 de oameni.


Cum e posibil un asemenea populism grețos? Uite că e posibil.

Amintirea unei bătălii decisive pentru soarta acestei națiuni este batjocorită de niște semidocți din RATB care au impresia că în acest fel contribuie cu ceva la amintirea victimelor tragediei din Colectiv.

Pentru cei care nu știu (înțeleg că RATB a fost „bombardată” cu cereri din partea unei „armate” de idioți) Bătălia de la Mărășești a durat 28 de zile, dintre care 15 au fost de luptă, iar 13 de acalmie relativă. În timpul confruntărilor, Armata I română a pierdut 27.410 oameni – anume 16% din efectivul trupelor române la începutul luptelor – dintre care 5.125 de morți, 9.818 de dispăruți și 12.467 de răniți. Armata IV rusă a suferit și ea pierderi umane semnificative, aproximate la 25.650 de oameni – 7.083 de morți, 10.400 de răniți și 8.167 de dispăruți. În tabăra germană, Armata IX a totalizat un număr cuprins între 60.000-65.000 de oameni morți, răniți și dispăruți (mai multe detalii pe Historia.ro).

La Mărășești, 30.000 de români au murit sau au fost răniți pentru neam, pentru țară, nu pentru o bere la un concert. Să schimbi denumirea ”Mărășești”, pusă în amintirea unui episod sângeros și important din istoria acestui neam cu denumirea unui club privat în care și-au găsit sfârșitul 60 de oameni care se duseseră la un concert (nu contează că era rock, putea fi și de manele!) mi se pare din cale afară de abject", a scris Dan Tănasă pe blogul său.
 
Textul integral al lui Dan Tănasă este disponibil AICI