ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie solicită Curții Constituționale redactarea și publicarea deciziei care constata că inițiativa cetățenească de revizuire a art. 48(1), „Familia”, este constituțională, arată un comunicat de presă primit pe adresa redacției.
 
Coaliția arată că fără publicarea deciziei, Parlamentul nu poate lua în discuție inițiativa cetățenească pentru care au semnat 3 milioane de români.
 
„Au trecut 80 de zile de când C​urtea ​C​onstituțională a ​R​omâniei ​a decis, unanim, că inițiativa cetățenească de revizuire a art. 48(1), „Familia”, este constituțională.
 
Cu toate acestea, hotărârea CCR nu este nici acum redactată și publicată în Monitorul Oficial al României, astfel că ini​țiativa legislativă, semnată de 3 milioane de cetățeni români cu drept de vot, nu poate fi pusă pe ordinea de zi a Senatului României”, se arată în comunicat.
 
Coaliția afirmă că inactivitatea CCR duce la imposibilitatea organizării în această toamnă a referendumului de aprobare a revizuirii Constituției.
 
„Întârzierea redactării și publicării deciziei Curții Constituționale amână sine die discutarea și aprobarea în Parlamentul României a inițiativei noastre cetățenești, ceea ce ar face imposibilă organizarea în această toamnă a referendumului de aprobare a revizuirii Constituției.
 
Ne exprimăm​, pe această cale, ​speranța că CCR va redacta și publica în curând decizia luată în 20 iulie 2016”, se încheie comunicarea semnată de Mihai Gheorghiu.
 
La începutul acestui an, Coaliția pentru Familie, organism ce reunește români din întreaga societate civilă, a inițiat un proces de revizuire a articolului 48(1) din Constituție, prin care căsătoria se va defini drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, nu între soți, așa cum este stipulat actualmente.
 
Pentru ca această inițiativă să poată fi discutată în Parlament, avea nevoie de minim 500.000 de semnături. Coaliția pentru Familie a depus peste 3 milioane de semnături la Senat. CCR a declarat că această inițiativă este constituțională, decizia fiind luată în unanimitate.