ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea Academică Română, ong înființat de Alina Mungiu, este, nu o dată, în prima linie când este vorba de a atrage atenția asupra derapajelor antidemocratice ale societății românești.
 
Mai mult, doamna Mungiu știe de ce niciodată un român nu va câștiga un premiu Nobel. Cu toate acestea, tot mai multe întâmplări ies la iveală ce demonstrează că respectivul ONG nu este în poziția de a da lecții despre democrație.

Ultimul eveniment a fost legat de un sondaj publicat pe siteul SAR, în care cititorii erau rugați să voteze dacă doresc revenirea denumirii de "țigan", în loc de "rom".  

Mai mult, SAR lansase și o dezbatere în acest sens, cu argumente pro și contra. Rezultatele au fost însă, fără echivoc: peste 98% dintre cei care au votat doreau revenirea la denumirea de "țigan".

Acest lucru nu a fost pe placul oamenilor Alinei Mungiu, care au găsit de cuviință să șteargă și sondajul și orice referire la dezbaterea pe această temă.