ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-ar părea că Biserica Ortodoxă Română face un nou pas spre canonizarea părintelui Arsenie Boca. Considerat de mii de oameni din toată Europa drept un sfânt, părintele Arsenie Boca se bucură de câțiva ani de o mare evlavie populară.

În fiecare săptămână, mii de oameni participă la pelerinajul de la mormântul său de la Mănăstirea Prislop și îl mărturisesc drept Sfânt.

În aceste condiții, sâmbătă 16 aprilie, la sediul Episcopiei Devei și Hunedoarei s-a desfășurat prima ședință de lucru a comisiei teologice mitropolitane speciale care cercetează viața și activitatea Părintelui Arsenie Boca, informează agenția Basilica.

Ședința a fost condusă de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, sub jurisdicția canonică a căruia se află Episcopia Devei și Hunedoarei.

Conform tradiției ortodoxe, pentru a se trece în rândul sfinților, Biserica trebuie să ia act de credința nestrămutată și neîndoielnică a respectivei persoane din timpul vieții, evlavia populară de după moarte, dar și constatarea existenței anumitor daruri de la Dumnezeu: puterea de a suferi moartea xnartirica pentru dreapta credinta ; b) .puterea de a infrunta orice primejdii sau suplicii, pentru marturisirea dreptei credinte pana la moarte ; c) puterea de a-si inchina viata celei mai desavarsite trairi imorale si religioase; d) puterea de a savarsi minuni in viata sau dupa moarte - sau, in fine; e) puterea de a apara si de a sluji cu devotament eroic credinta si Biserica Ortodoxă.

Existența evlaviei populare poate îndreptăți Biserica să demareze procedura de instituire a Comisiei care va stabili dacă persoana respectivă îndeplinește celelalte două condiții, astfel încât pentru a fi trecut în rândul sfinților.