ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un copil în vârstă de 11 ani dintr-o comună din Dâmbovița a fost gasit spânzurat în podul casei, anchetatorii luând în calcul ca băiatul să fi luat parte la jocul Balena albastră.

Alex, un băiețel de 11 ani din Cazaci, a fost găsit spânzurat într-o anexă a gospodăriei. Copilul își distrusese telefonul mobil, chiar înainte de a-și pune capăt zilelor. Deocamdată, anchetatorii iau în calcul orice variantă, în condițiile în care un copil de aceeași vârstă, prieten cu Alex, spune că sinuciderea era parte a jocului Balena Albastră. Copilul susține că victima ar fi încercat să îl atragă și pe el în acest joc, dar a refuzat.

Jocul Balena Albastră este o platformă de socializare cu origini în Rusia. Jocul presupune 50 de misiuni pe care trebuie să le îndeplinească utilizatorii, ultima fiind sinuciderea. Pentru a intra în joc, concurenții accesează diverse grupuri de pe rețelele de socializare, în speranța că o ”balenă” va accepta să le fie mentor, ghid și stăpân. Se presupune că cel puțin 150 de adolescenți s-au sinucis după ce au jucat Balena Albastră.

Pe 17 martie, cinci elevi ai unei școli din Iași au fost găsiți asfixiați după ce au participat la provocările jocului.