ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă reiterează importanța familiei pentru societate, se arată într-un comunicat de presă postat pe siteul agenției Basilica.

Importanța familiei a fost și este subliniată constant de Biserica, atât prin pastoralele Sfântului Sinod, dar și prin predicile ierarhilor și mirenilor, arată sursa citată.

"Familia a fost și este constant prezentă în centrul misiunii pastorale și sociale a Bisericii, deoarece aceasta reprezintă fundamentul societății umane.

 
De aceea, în Pastoralele Sfântului Sinod și ale ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, precum și în predicile preoților de mir și din mănăstiri este permanent subliniată importanța familiei tradiționale, instituția fundamentală cea mai afectată social, economic și moral în ultimii ani", potrivit Biroului de presă al Patriarhiei Române. 
 
Patriarhia notează și pericolele care afectează familia așa cum o știm:

"De exemplu, în Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română (care a fost citită în toate bisericile parohiale și ale mănăstirilor în prima duminică a Postului Nașterii Domnului 2011) se reamintește că „avortul este o crimă, o ucidere a unui om nevinovat care nici nu se poate apăra (copilul). De aceea, cei care-și ucid copiii nenăscuți nu se pot împărtăși cu Hristos, Cel ce iubește copiii”. De asemenea, aceeași Pastorală a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române exprima îngrijorarea că „astăzi familia se confruntă adesea cu violența domestică, divorțul, avortul, abandonul copiilor de către părinți și al părinților vârstnici și bolnavi de către copii, delincvența juvenilă, indiferența față de suferința altora, suicidul, dorința de câștig material imediat și cu orice preț, alcoolismul și drogurile, concubinajul etc.”. 

Toate aceste fenomene sociale afectează grav instituția familiei și conduc la slăbirea ei, aceste fenomene fiind cauzate mai ales de proliferarea individualismului materialist și consumist în societatea contemporană secularizată, inclusiv cea românească".
 
Biserica se arată îngrijorată de scăderea natalității și diminuării populației României.
 
"Din nefericire, avortul, divorțul și scăderea natalității au devenit o plagă pentru societate având ca prim efect negativ diminuarea populației României.
 
De aceea, Biserica nu doar apără familia creștină responsabilă, ci și ajută material și spiritual familiile care au copii mulți, organizează cămine pentru copii abandonați și centre de zi pentru copii săraci.
 
În consecință, Biserica militează constant pentru intensificarea sprijinirii familiei creștine tradiționale, în primul rând la nivelul comunităților parohiale, solicitând implicarea societății în diminuarea crizei demografice actuale din România", arată comunicatul.