ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Aproximativ 1.000 de persoane de toate vârstele, majoritatea tineri, dar și bătrâni și copii, foarte mulți pe biciclete, au pornit duminică seară din Piața Victoriei în marșul „Împreună salvăm țara de corupți”.

Participanții s-au organizat pe Facebook. La ora 19.00, erau aproximativ 300 de protestatari în fața Guvernului. Iar la ora 20:30, au pornit, în marș, spre sediul CCR.

Oamenii au două nemulțumiri: deciziile Curții Constituționale care au schimbat regulile privind abuzul în serviciu și conflictul de interese, dar și numirea noului premier, Mihai Tudose.
 
Manifestanții poartă steaguri tricolore de diferite mărimi, unele cu stema decupată, suflă în vuvuzele și bat în tobe scandând ”PSD, ciuma roșie!" și „Nu vrem să fie o nație de hoți”. Ei poartă pancarte pe care stă scris „Să nu dea Dumnezeu păcate să vrem noi sânge, nu dreptate!”, „Furci, topoare, crăpați în închisoare!”, „România, zonă liberă de corupție!" și „RO țară de drept!", „ Solidaritate fără taxe”, dar și două panouri care îi înfățișează pe președintele PSD Liviu Dragnea și pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în costume de deținuți. 
 
Înaintea plecării în marș s-au strâns semnături pentru demiterea primarului general Gabriela Firea, participanții la miting afirmând că, până în prezent, au adunat 6.000 de adeziuni.