ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția pentru Sănătate Publică a Municipiului București a organizat vineri, 26 mai, o nouă rundă de dezbateri pe tema proiectului de lege a vaccinării obligatorii. Printre cei care au luat parte la discuții s-a numărat și Cristian Filip, președinte al Alianței Părinților din România, care a declarat, pentru ActiveNews, că cei pe care îi reprezintă nu sunt împotriva vaccinării, ci a proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie.

Cristian Filip a atras atenția că părinții care participă în aceste zile la dezbaterile organizate de minister asupra controversatului proiect de lege nu au interese, în vreme ce din promovarea obligativității vaccinării multe companii și organizații au de câștigat.

 Cristian Filip a declarat în exclusivitate pentru ActiveNews următoarele:

„Nu suntem împotriva vaccinării, pentru că, de-alungul timpului, numeroase vaccinuri s-au dovedit a fi utile pentru omenire. Dar mare parte dintre părinți se opun proiectului de lege a vaccinării obligatorii. De ce? Pentru că este împotriva dreptului omului de a alege, este împotriva unui drept constituțional. Pe de altă parte, trebuie să îi înțelegem pe cei care au avut de suferit. Știm părinți ai căror copii sunt cu o stare de sănătate deteriorată, care au copii care încă nu au un diagnostic clar după un an, doi ani sau trei ani de cercetări prin diverse spitale ale țării. Ceea ce atragem atenția autorităților este să se pună în pielea acestor părinți care sunt în suferință și care vin aici pentru a-și plânge necazul. Nu statul și nu cei care iau decizii sunt cei care au purtat în pântece un copil timp de nouă luni. Mai este un aspect: am auzit într-o emisiune o doamnă doctor recomandând părinților să nu mai folosească drept sursă internetul pentru că nu este validă. Trebuie să atrag atenția că anumite documentare, pe internet, mi se par extrem de bine făcute pentru că sunt făcute de specialiști. Părinții care își susțin cauza, de a fi împotriva vaccinării obligatorii, nu au niciun interes, in timp ce vânzarea vaccinurilor este, pentru anumite organizații, pentru anumite instituții, de un interes major. Aceste vaccinuri nu sunt gratuite, ele se vând și este evident că este un interes pecuniar pentru anumite organizații. Deci, în balanță luăm interesul părinților, care nu există, și interesul  unor persoane ca să vândă ceva.
 
Promovăm o colaborare cu ministerul Sănătății, cu autoritățile statului, suntem pentru o dezbatere reală, autentică, în care fiecare să urmărească cu adevărat interesul națiunii române.”