ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România ”Elie Wiesel” beneficiază de un buget fabulos din fondurile Guvernului României.

Dacă în 2005 bugetul total al Institutului, alocat din bugetul Guvernului României, era de doar 800.000 de lei, ajungând să fie de doar 483.000 de lei în 2009, Florian a avut la dispoziție peste 2,7 milioane de lei în ultimii doi ani pentru studierea Holocaustului în România, scrie Dan Tănasa pe blogul său, prezentând un document, în exclusivitate, care atestă sumele primite de acest institut.

Pentru cei care vor să afle explicațiile logice și practice pentru care instituția condusă de Alexandru Florian are în 2015 un buget triplu față de anul 2009, jurnalistul Dan Tanasa reaminteşte câteva din activităţile Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România.

Instituția condusă de Alexandru Florian a fost cea care l-a "albit" pe scriitorul fascist, anti-Semit și anti-român Nyirő József, fără a sufla o vorbă despre implicarea sa activă într-un partid fascist din Ungaria și conduita sa declarată anti-Semită. Asta a făcut ca operele lui Nyirő József să fie avizate de Ministerul Culturii.

Institutul "Elie Wiesel” nu a avut aceeaşi atitudine binevoitoare faţă de Valeriu Gafencu, supranumit Sfântul Închisorilor, contribuind din plin la decizia autorităţilor din Târgu Ocna de a-i retrage titlul de cetățean de onoare al orașului lui Valeriu Gafencu.