ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acest material nu este despre vaccinuri, ci despre dreptul la demnitate, dreptul de a fi informat, de a fi tratat corect într-un stat civilizat din secolul XXI. Este despre politicienii bogați care își disprețuiesc propriul popor. Despre halatele albe care incită la ură, într-o țară în care trăiesc politicieni și votanți. Altădată eram un popor cu oameni, scrie Florentina Toniță în articolul „România decăzută din drepturi: Epidemia de ură!”, pe stiribotosani.ro.

„Săptămâna care tocmai se încheie a coborât atât de jos în ceea ce se numește controversă sau, în limbaj dichisit, dezbatere publică, încât cu greu ne-am putea închipui o mai mârșavă, abjectă, ignobilă lovitură dată "gloatei" zgomotoase, cea care dă de furcă tot mai mult politicienilor și nu numai lor. O gloată care are o singură vină: aceea de a vrea să își apere pruncii. Dacă o face cu dreptate sau sub lațul unei "crunte manipulări", dacă ea, gloata, acuză cu sau fără argument, dacă războiul a atins culmi greu de imaginat în urmă cu un sfert de secol este pentru că undeva, în interiorul sistemului, ceva nu funcționează. Mai mult, ceva sau cineva acolo, în interiorul sistemului, se joacă monstruos cu viețile copiilor noștri.

De ce ministrul Sănătății nu amenință cu decăderea din drepturi orice părinte care cumpără din supermarketuri produse otrăvite? De ce nu vedem aceleași indignate cuvinte când copiii cu boli grave sunt lăsați fără tratament? Sau când mor oameni din cauza infecțiilor intraspitalicești? Când tăiați banii copiilor cu autism pentru că - într-un an - au învățat să folosească furculița și să facă un pas în plus pe un tărâm atât de alunecos al vieții lor? De ce, domnilor, numărați doar cele 30 de cazuri (pe care nu le explicați până la capăt), dar treceți cu vederea statisticele crunte ale mortalităților infantile, ale culpelor medicale din maternități, ale copiilor din satele fără medic de familie?”, scrie autoarea.

Articolul poate fi citit AICI.