ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statuia președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a fost expusă într-o expoziție de artă din centrul capitalei, Letoniei, Riga, informează news.russiatoday.ro, citând presa locală.

Vizitatorilor li se permite să bată cuie în statuia liderului rus. Expoziția îl prezintă pe Putin, răstignit pe o cruce roșie, cu cuie prin mâini și prin cap, cu o coroană de sârmă ghimpată pe creștet.

Autorul operei a ales să rămână anonim. Conform TV 5, vizitatorii se împart în două categorii: unii aleg să bată cuie, alții să le scoată.

"Expoziţia din Riga este un eveniment anual dedicat istoriei secolului 20. În acest an conţine 10 obiecte între care, alături de statuia lui Putin crucificat, este aşezată o maşină tunată care sângerează în forma unei
fântâni",arată sursa citată.
 
"Este logic ca expoziția aceasta să fie prezentată în centrul Rigăi. Putin obișnuia să lucreze în serviciile secrete și merită să-i bagi un cui prin cap", a spus un vizitator, prezentat de TV 5 ca Ronalds. Putin a lucrat în KGB între 1975-1991.