ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 270 de sportivi și foști sportivi din Statele Unite au murit din cauza stopurilor cardiace sau a altor probleme grave după ce au primit vaccinul anti-COVID-19, potrivit datelor dintr-o scrisoare recentă întocmită de specialiști și verificată de colegii lor.

Scrisă de biologul Panagis Polykretis și medicul internist și cardiolog certificat Dr. Peter McCullough, datele menționate în scrisoare, citată și de Epoch Times, arată că, din 2021 până în 2022, cel puțin 1.616 stopuri cardiace sau alte probleme medicale majore au fost documentate la nivel global în cazul sportivilor vaccinați, 1.114 dintre acestea fiind fatale.

De asemenea, datele la nivel global au arătat că, între 2021 și 2022, foști și actuali sportivi americani au reprezentat 279 dintre decese.

Sportivii au o șansă mai mică de a suferi stop cardiac și moarte subită cardiacă în comparație cu nesportivii. Un studiu din 2016 din SUA a calculat că nesportivii, în comparație cu sportivii, au o șansă de 29 de ori mai mare de a suferi moarte subită din cauza unor afecțiuni cardiace.

Unul dintre motive este că „sportivii sunt excluși pentru cauzele comune care pot duce la moarte subită pe terenul de joc”, a declarat McCullough pentru The Epoch Times.

Jucătorii sunt testați pentru cardiomiopatie hipertrofică, care reprezintă aproape 50% din decesele subite din cauza cardiace la sportivi, precum și pentru alte anomalii cardiace mai puțin frecvente.

Screening-ul intensiv este ceea ce face sporturile la nivel competitiv mai sigure decât activitățile sportive zilnice, a spus McCullough.
 
Numărul deceselor subite la sportivi din cauze cardiace a crescut după vaccinare

McCullough a subliniat asupra unui studiu european care a urmărit decesele cardiace subite la sportivii europeni pe o perioadă de 38 de ani, din 1966 până în 2004. Studiul a raportat 1.101 decese cardiace subite în acest interval, însemnând, potrivit lui Polykretis, în jur de 29 de decese pe an.

În Statele Unite, se estimează că între 100 și 150 de sportivi mor în fiecare an din cauza morții subite.

Datele citate în scrisoare au arătat însă că numai în 2022 au fost raportate peste 190 de decese din cauza stopului cardiac sau altor factori la sportivi actuali și foști.

Această cifră nu include decesele sportivilor cu statut de vaccinare necunoscut și ale celor ale căror nume nu au apărut în mass-media.

McCullough a spus că, privind datele, „nu există nicio îndoială” că numărul deceselor subite din cauze cardiace a crescut în urma vaccinărilor.

El a subliniat asupra studiilor care au arătat creșteri semnificative ale cazurilor de miocardită în urma vaccinărilor împotriva COVID-19.

Înainte de pandemie, un studiu din 2017 din Finlanda a constatat că ratele de miocardită au fost de 19,5 per milion pentru persoanele cu vârsta de 15 ani și mai mici. Un alt studiu japonez din 2012 privind internările în cazul copiilor a raportat rate și mai mici, de 2,6 cazuri per milion la copiii cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 17 ani.

În datele publicate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) în iunie 2021 (pdf), cercetătorii se așteptau ca ratele de miocardită la băieții vaccinați cu vârsta între 12 și 17 ani să fie de 63 de cazuri per milion. Până în anul următor, cercetătorii de la CDC au remarcat că numărul cazurilor de miocardită la bărbații tineri depășește ratele obișnuite.

De asemenea, un studiu realizat de cercetătorii de la Kaiser Permanente (pdf), publicat în august 2022, a estimat că miocardita ar fi reprezentată de 186 de cazuri dintr-un milion, după o a doua doză de vaccin la copiii cu vârste între 12 și 17 ani. La băieți, acest număr s-a ridicat la 377 de cazuri dintr-un milion.