ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Jay Bhattacharya, profesor de medicină la Universitatea Stanford, a declarat că „libertatea academică a murit” și că viața sa a devenit un „iad”, după ce a pus sub semnul întrebării Dictatura COVID și „clerul științific”.

Într-un interviu pentru Fox News Digital, Bhattacharya a afirmat:

„Lucrul cel mai important este că nu beneficiezi de protecție și de libertate academică în cazurile dificile, atunci când un membru al corpului profesoral are o idee impopulară printre anumiți profesori – un corp profesoral puternic sau chiar administrația. Dacă nu este protejat, în acest caz nu există libertate academică.”

Bhattacharya este profesor titular de medicină la Stanford, dar și economist, în această calitate ocupând postul de director al Centrului pentru Demografie și Economie a Sănătății și Îmbătrânirii de la aceeași universitate.

În timpul pandemiei, Bhattacharya a fost unul dintre autorii Declarației de la Great Barrington, o scrisoare deschisă semnată de mii de medici și oameni de știință, care denunțau nocivitatea restricțiilor COVID și obligativitatea vaccinării.

Ceilalți co-autori ai Declarației au fost profesorul de medicină de la Harvard. Martin Kulldorf. și profesorul de epidemiologie de la Oxford, Sunetra Gupta.

Declarația a fost denunțată cu promptitudine de „clerul științific” din toată lumea, cum îi numește Bhattacharya pe adepții dictaturii sanitare.

Printre cei mai vocali critici ai documentului a fost directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, Anthony Fauci.

Acesta a denunțat apelul semnatarilor documentului pentru imunizarea pe cale naturală, așa-numita „imunitate de turmă”, drept o „aberație și foarte primejdioasă”.

Bhattacharya a declarat în cadrul interviului pentru Fox:

„Dacă adopți o poziție care este contrară celei a clerului științific, viața ta devine un iad. Te confrunți cu un mediu de lucru profund ostil.”

Profesorul de la Stanford a explicat că, la scurt timp după ce Declarația de la Great Barrington a câștigat notorietate, a început să primească amenințări cu moartea, mesaje dușmănoase și întrebări despre cine îl plătește.

Bhattacharya notează candid: „majoritatea banilor pe care i-am primit în viața mea au venit de Institutul Național de Sănătate”.

Și adaugă:

„Scopul documentului (Declarația de la Great Barrington) de o pagină a fost să spună opiniei publice că nu există un consens științific în favoarea lockdown-urilor. Că, în realitate, numeroși epidemiologi, numeroși medici, numeroase alte personalități – personalități eminente – nu sunt de acord cu acest consens.”

La Stanford, Bhattacharya a fost înconjurat brusc de răceala colegilor și a administrației și nu a mai fost invitat la dezbateri.

„Dacă Stanford ar fi fost cu adevărat devotat ideii de libertate academică... ar fi depus eforturi pentru a se asigura că există dezbateri și seminarii la care aceste idei să fie discutate între profesori.”

Bhattacharya a conchis că, în timpul pandemiei, în numeroase cercuri științifice, „puterea a înlocuit ideea de adevăr ca lumină călăuzitoare”.

„Deci ai pe cineva ca Tony Fauci, care declară ironic: «dacă îmi adresezi o întrebare, nu o adresezi unui om obișnuit, o adresezi Științei înseși». Acesta este un exercițiu al puterii brute, în care se plasează pe sine ca un Papă al Științei în locul dorinței de a afla adevărul.”

Și profesorul adaugă:

„Au încercat în mod sistematic să creeze impresia că toată lumea era de acord cu ideile lor despre măsurile COVID, deși în realitate exista un profund dezacord între oamenii de știință și epidemiologi în privința strategiei celei mai bune. De aceea am scris Declarația de la Great Barrington, pentru a spune opiniei publice că există acest dezacord.”

Vedeți și ADEVĂRUL DESPRE DR. FAUCI ȘI FAUCII DIN ROMÂNIA. Filmul lui Robert F. Kennedy tradus în română și Rechizitoriului lui Joseph Mercola. RFK: NE VEDEM PE BARICADE. CONTRA/REVOLUȚIA ESTE ABIA LA ÎNCEPUT. VIDEO