ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei mai afectați de restricțiile diabolice din timpul pandemiei au fost copiii. Viețile lor au fost otrăvite iremediabil, cu efecte devastatoare imposibil de bănuit asupra multor generații de acum încolo.

Un grup de cercetători britanici de la Universitatea Staffordshire a cerut unui grup de 68 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, să exprime în desene ce gânduri și sentimente le-a inspirat pandemia COVID.

Rezultatele sunt cutremurătoare: ele demonstrează efectele catastrofale pe care lockdown-urile, închiderea școlilor și politica de teroare întreținută de autorități și presă le-au avut asupra copiilor.

Doctorul în psihologie Richard Jolley, coordonatorul proiectului, a declarat:

„Se dovedește că ei (copiii) înțelegeau tot ce se petrece. Nu este surprinzător că (prin desene) ei au comunicat ceea ce gândeam cu toții din punct de vedere al sentimentelor și al izolării de oameni... Cred că aceste desene reflectă cu adevărat propria lor viață, ce credeau despre lucrurile cu care se confruntau și ce știau.”

Ce alte concluzii au tras cercetătorii puteți găsi în articolul publicat de Daily Mail pe această temă.

Însă, mai presus de concluziile acestora, desenele copiilor nu mai au nevoie de nici un fel de comentariu. Sunt cu adevărat cutremurătoare.

Sunt operele unor copii marcați dramatic de experiența prin care au trecut.

De pildă, unul dintre micuți a desenat un om cu o figură disperată, parcă strigând după ajutor, imobilizat în pat cu ajutorul unor curele.

Un alt copil s-a desenat pe sine alături de un virus: virusul zâmbește, iar copilul este trist. În josul paginii există și explicația: „Cred că COVID-ul este fericit și mi-a furat zâmbetul.”

Iată alte câteva desene care ilustrează ce efecte devastatoare au avut restricțiile și politica fricii asupra copiilor noștri.