ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenda globalistă prin care se urmărește ca fiecare cetățean să aibă o identitate digitală are de depășit o altă criză – reprezentată de conținutul falsificat cu ajutor IA, iar soluția propusă de elitele FEM se bazează pe aceeași tehnologie care i-a menținut pe oameni în blocaje în pandemie, potrivit unei analize realizate de The Sociable

Agenda pentru impunerea identității digitale se bazează pe mai multe pretexte, de exemplu:

- Schimbările climatice: pentru a urmări amprentele individuale de carbon și pentru a dovedi statutul de refugiat climatic; 
- Covid: pentru a impune pașapoartele de vaccinare, ceea ce va conduce la conformarea în masă, oferind în același timp cadrul digital pentru a implementa politici similare în viitor;
- CBDC: soluții de verificare a identității pentru a elimina anonimatul și a înregistra fiecare tranzacție;
- Securitatea cibernetică: sub pretextul împiedicării atacurilor cibernetice, lansarea unor sisteme naționale de identificare digitală și crearea unui pașaport pentru intrarea în metavers;
- Comoditatea: pentru a crea un cadru atotcuprinzător, interoperabil, convenabil pentru toate situațiile de viață.

Acum agenda identității digitale propune soluții pentru combaterea conținutului fals generat de IA, soluții precum identitatea digitală biometrică și tehnologia de recunoaștere facială pentru detectarea persoanelor în timp real.

Potrivit unei postări de pe 4 ianuarie 2024 despre agenda Forumului Economic Mondial:

Pe măsură ce tehnologia IA continuă să avanseze, organizațiile trebuie să facă mai multe eforturi pentru a se asigura că datele și identitățile clienților și angajaților lor sunt în siguranță și că angajează de la distanță persoane reale identificate prin ID-urile lor.

Organizațiile de astăzi pot combate tehnologiile deepfake [conținut fals generat de IA] prin tehnologia biometrică care avansează rapid.

Potrivit fondatorului și CEO-ului Incode, Ricardo Amper:

Tehnologia biometrică oferă o modalitate mai bună pentru a verifica identitatea și devine din ce în ce mai ușor de utilizat […] Atribute precum amprentele sau fața devin parola ta și sunt unice.

Pentru companii și clienții lor, autorul adaugă:

Tehnologia biometrică oferă, de asemenea, o modalitate rapidă, uniformă și accesibilă prin care organizațiile exercită verificarea avansată a identității. Clienții lor nu trebuie să-și amintească șiruri complicate de numere și litere, iar verificarea poate avea loc în mod pasiv – gândiți-vă la modul cum unii oameni își pot debloca telefonul mobil cu fața, de exemplu.

În decembrie 2023, un YouTuber având un canal numit „Dr. Travel” a povestit o întâmplare îngrozitoare în care a fost drogat cu scopolamină în Medellin, Columbia.

Folosindu-i fața în timp ce era în stare inconștientă, infractorii au putut să obțină acces la toate conturile și finanțele sale, inclusiv cripto, iar hoții au reușit să îl jefuiască de aproximativ 15.000 de dolari.

O altă soluție pentru identificarea biometrică propusă pe blogul Agenda FEM este numită „detectarea unei persoane reale live” în loc de un video sau un selfie.

Potrivit lui Amper:

Dacă un control de securitate necesită un selfie pentru recunoașterea facială, un criminal ar putea încerca să prezinte o fotografie sau un videoclip în loc de un selfie făcut în timp real. Detectarea live poate combate aceste încercări ajutând la stabilirea dacă este vorba de o persoană reală, vie în acel selfie.

Prin urmare, în acest caz, o verificare poate distinge dacă o persoană este conștientă sau nu.

Identitatea digitală biometrică a fost folosită de guverne și corporații pentru controlul populației și impunerea conformării în timpul blocajelor Covid.

De exemplu, în 2021, Australia de Sud a lansat aplicația „Home Quarantine SA” care „avertizează aleatoriu utilizatorii pentru a le verifica locația și [le cere] să trimită un selfie autorităților în 15 minute pentru a dovedi că sunt la locuința la care s-au înregistrat pentru carantină”, potrivit The Guardian

La fel s-a întâmplat și în Polonia. În martie 2020, guvernul polonez a lansat aplicația „Carantina acasă” „pentru persoanele care intră în carantină obligatorie de 14 zile după ce se întorc din străinătate”, potrivit France24.  

La acea vreme, un purtător de cuvânt al guvernului a declarat pentru AFP:

Persoanele aflate în carantină au de ales: fie să primească vizite neașteptate de la poliție, fie să descarce această aplicație.

De asemenea, în 2020, LiveMint a raportat că guvernul statului Karnataka din India a dispus ca „[toate] persoanele aflate în carantină la domiciliu să-și transmită selfie-ul guvernului în fiecare oră de acasă” și că „cei care nu reușesc să trimită selfie-urile la fiecare oră (cu excepția orelor de somn de la 22:00 la 7:00) vor fi trimise la centrele de carantină în masă.”

Mai întâi au introdus urmărirea contactelor și aplicațiile de înregistrare a selfie-urilor, iar apoi pașapoartele pentru vaccinare.

Acum, identitatea digitală biometrică este prezentată ca o modalitate de a combate deepfake-urile generate de IA și s-a demonstrat deja că aceeași tehnologie este utilă în controlul mișcărilor oamenilor în timpul blocajelor impuse de guverne.

Urmează monedele digitale programabile ale Băncii Centrale (CBDC), care nu pot funcționa fără identitate digitală, în care toate tranzacțiile sunt înregistrate într-un singur registru și pot fi impuse restricții cu privire la ceea ce puteți cumpăra, unde puteți cumpăra și când.

Totul face parte dintr-o agendă autoritară cunoscută sub numele de Marea Resetare, care conduce societatea către un sistem de credit social bazat pe stimularea, constrângerea sau manipularea oamenilor pentru a renunța la anonimat, autonomie și libertate sub pretextul combaterii oricăror crize – reale sau inventate.