ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul australian are în plan lansarea ID-urilor digitale la nivel național, programată să aibă loc în acest an.

Deși implementarea ar putea fi amânată din motive logistice, este clar că guvernul este decis să impună agenda identificării digitale.

După ce a intrat prima dată în Parlament anul trecut, proiectul de lege Digital ID Bill din Australia a încheiat etapa finală la sfârșitul lunii ianuarie, adunând contribuții din partea grupurilor de afaceri și financiare. Autoritățile comunică în prezent cu statele individuale.

Un anunț emis de Departamentul de Finanțe a dezvăluit că noul sistem va permite utilizatorilor să-și aleagă furnizorul serviciilor de identificare digitală pentru a avea acces atât la serviciile guvernamentale, cât și la cele private. Entitățile private pot solicita acreditare pentru a putea furniza servicii de identificare digitală în cadrul Trusted Digital Identity Framework (TDIF), care este cadrul de recunoaștere al guvernului.

După cum a declarat un purtător de cuvânt oficial, acest pas legislativ va pregăti terenul pentru extinderea Sistemului guvernamental de identificare digitală pentru a include organizațiile de stat, teritoriale și din sectorul privat care aleg să participe.

ID-ul digital național va constitui, în esență, o versiune cuprinzătoare a MyGovID, pe care australienii îl folosesc în prezent pentru accesul la Biroul Australian de Fiscalitate, Centrelink (plăți și servicii de asigurări sociale) și Medicare.

ID-urile digitale presupun adesea colectarea și stocarea datelor personale, inclusiv a informațiilor biometrice, cum sunt amprentele digitale sau datele de recunoaștere facială. Această concentrare de date sensibile poate fi o țintă tentantă pentru hackeri și infractori cibernetici. Spargerea cu succes a acestor date poate duce la furt de identitate, fraudă sau chiar șantaj. 

Mai mult, există riscul supravegherii și urmăririi neautorizate. Guvernele sau alte entități ar putea folosi în mod abuziv sistemele de identificare digitală pentru a monitoriza persoanele fără consimțământul acestora, încălcând libertățile personale și confidențialitatea.