ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decenii de cercetare au dezvăluit că expunerea la câmpuri electromagnetice (EMF) de la dispozitive de monitorizare și alte dispozitive portabile, precum și de la alte surse fără fir – inclusiv Bluetooth și 5G – este dăunătoare din punct de vedere biologic. 

De fapt, producătorii sunt obligați să ofere consumatorilor avertismente cu privire la emisiile de radiații de la toate dispozitivele wireless! Cu toate acestea, pe lângă căști, ceasuri „inteligente” și inele, continuă să fie create diferite tipuri de dispozitive portabile „inteligente” fără fir, fiind promovate pentru o varietate de scopuri. În noiembrie, a fost promovată o „insignă inteligentă” care „vine echipată cu o cameră, mesagerie text, un asistent virtual alimentat de IA și – cea mai SF caracteristică – o interfață cu rezoluție de 720p care se proiectează pe palma unui utilizator, numită afișaj cu cerneală laser.” Un produs și mai recent sunt cercei „inteligenți”.

Potrivit StudyFinds.org, noii cercei inteligenți urmăresc temperatura corpului în mod mai „eficient” decât un ceas inteligent. Aceștia pot urmări temperatura corpului purtătorului și temperatura camerei; tehnologia portabilă este wireless și conține un cip Bluetooth.

Cercelul inteligent este comparabil ca dimensiune și greutate cu o agrafă mică, dar are o durată de viață a bateriei de 28 de zile.

Într-un studiu efectuat pe șase utilizatori, cercelul a depășit ceasul inteligent la detectarea temperaturii corpului în repaus. Chiar și-a arătat potențialul dezvăluind variații de temperatură legate de alimentație, exerciții fizice, stres și chiar ovulație.

„Port un ceas inteligent pentru a-mi urmări sănătatea personală, dar am descoperit că mulți oameni consideră ceasurile inteligente ca fiind demodate, voluminoase și incomode”, a afirmat, într-un comunicat de presă, coautorul principal Qiuyue (Shirley) Xue, doctorand UW în cadrul Paul G. Allen School of Computer Science & Engineering. 

Având în vedere dimensiunea, echipa a urmărit să stabilească un consum de energie al cercelului cât mai eficient, păstrând totodată spațiu pentru un cip Bluetooth, baterie, doi senzori de temperatură și o antenă. Cipul Bluetooth permite prototipului să utilizeze mai puțină energie decât dacă ar fi asociat cu un dispozitiv. Odată ce temperatura este citită și trimisă, se oprește și intră în modul de repaus pentru a economisi energie.

Xue lucrează acum la încorporarea monitorizării ritmului cardiac și a activității.

„În cele din urmă, vreau să dezvolt un set de bijuterii pentru monitorizarea sănătății. Cerceii ar detecta valorile activității și ale sănătății, cum sunt temperatura și ritmul cardiac, în timp ce un colier ar putea monitoriza electrocardiograma pentru date mai eficiente despre sănătatea inimii”, a spus Xue.