ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Worldcoin, protocolul de scanare a globului ocular, cofondat de Sam Altman, își deschide o rețea de integrare mai largă a serviciilor, integrându-si oferta sa World ID pe platforme populare precum Minecraft, Reddit, Telegram, Shopify și Mercado Libre. 

Pasul vine în urma actualizărilor pe care le-a introdus deja pe Discord, Talent Protocol și Okta's Auth0, potrivit reclaimthenet.org

Sistemele de identificare digitală precum cel folosit de WorldCoin ridică îngrijorări semnificative privind confidențialitatea, având în vedere natura sensibilă a datelor biometrice pe care le colectează și le stochează. O problemă este că identitatea devine imuabilă.

Luați în considerare un scenariu în care identitatea dvs. digitală devine inaccesibilă, din cauza unor măsuri de reglementare sau probleme tehnice. În cazul sistemelor financiare convenționale, inclusiv în cazul numerarului tradițional și al majorității criptomonedelor, puteți să creați un nou portofel și să o luați de la capăt. Însă, în cazul sistemelor legate de identificatori biometrici unici, cum sunt cei bazați pe scanarea irisului, nu veți putea înlocui cu ușurință identitatea. Obținerea unei noi scanări a irisului nu este o opțiune fezabilă.

Worldcoin a fost lansat în lume în urmă cu aproximativ patru luni și recent și-a accelerat protocolul pentru a ajunge la World ID 2.0. Compania subliniază că această actualizare simplifică sarcina constând în distingerea între roboți și oamenii „verificați” în lumea digitală.

După cum a explicat, pentru TechCrunch, Tiago Sada, șeful pentru produs de la Tools for Humanity, implicat în proiectul Worldcoin, moderatorii Reddit pot folosi acum aceste noi integrări pentru a oferi permisiuni unice utilizatorilor World ID.

World ID face posibilă crearea unui profil și dovedirea identității printr-o scanare a irisului. Cel mai înalt nivel de securitate, botezat drept „World ID Orb+”, implică securitatea recunoașterii faciale pe lângă pașii anteriori.

Cu toate acestea, Sada confirmă faptul că sistemul nu este infailibil. Utilizatorii pot genera mai mult de un World ID pe mai multe dispozitive până când optează pentru o scanare Orb, ceea ce îi limitează la un singur ID. 

Worldcoin își extinde prezența în Mexic și Singapore, având planul de a-și crește influența în țările asiatice. Cu toate acestea, proiectul nu a fost acceptat peste tot. Guvernul kenyan, invocând îngrijorări legate de confidențialitate, a interzis Worldcoin să scaneze globul ocular al cetățenilor lor.