ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Editorul-șef al Wall Street Journal a recunoscut, la reuniunea Forumului Economic Mondial de la Davos 2024, că elitele globaliste conduc de ani de zile redacțiile și ziarele mass-mediei dominante.

În timpul unei discuții intitulate „Apărarea adevărului”, editorul-șef al Wall Street Journal, Emma Tucker, a recunoscut că publicații precum New York Times și Wall Street Journal nu mai au nicio credibilitate în fața publicului.

„Dacă ne întoarcem nu cu mult timp în urmă, dețineam știrile. Eram paznicii și dețineam foarte mult și faptele”, a spus ea.

„Dacă se spunea ceva în Wall Street Journal, sau în New York Times, atunci acela era un fapt [real]”, a adăugat Tucker, subliniind: „În ziua de azi, oamenii pot merge la tot felul de surse diferite de știri și pun la îndoială într-o măsură mai mare ceea ce spunem.”
 
Potrivit modernity.news, în cadrul aceleiași discuții, Věra Jourová, vicepreședintele Comisiei Europene, s-a plâns că creșterea „dezinformarii” constituie o „amenințare la adresa securității”, menționând că „a făcut parte din doctrina militară rusă începerea războiului informațional, iar acum suntem în [acest război]”.

„Dezinformarea este un instrument foarte puternic”, a spus Jourová, adăugând că „în UE ne concentrăm pe îmbunătățirea sistemului prin care oamenii vor înțelege faptele în mod corect. Nu vorbim despre opinii. Nu corectăm opiniile sau limbajul nimănui. Este vorba despre fapte.”

Jourová și-a petrecut timpul la Davos întâlnindu-se cu șefi precum cei ai YouTube și Meta, pentru a se asigura că „respectă regulile”, în timp ce șefa ei, Ursula von der Leyen, a cerut impunerea unui control globalist asupra fluxului tuturor informațiilor în era digitală.