ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

SARS-CoV-2 este un virus bizar, cu efecte secundare nemaivăzute.

Experții medicali s-au aplecat prea puțin asupra efectului halucinogen al virusului din Wuhan. Efect care se manifestă cu precădere în mediul politic și este favorizat de aerul rarefiat al înălțimilor. Cu cât poziția este mai înaltă, cu atât efectul psihotrop  este mai grav.

Consecința cea mai evidentă a efectului halucinogen al SARS-CoV-2 este sinuciderea colectivă a economiei mondiale, cu excepția Chinei.
 
Cu ochii măriți de groază, cu mințile zdruncinate, liderii lumii au pus lacăte pe fabrici și uzine și i-au închis pe oameni în casă din cauza unui virus a cărui rată de supraviețuire, pentru persoanele active până la 70 de ani, este de 99,98%. 

Ca urmare a nălucirii COVID, toate marile puteri economice ale lumii au înregistrat prăbușiri dramatice în 2020: Statele Unite – 3,5%, Marea Britanie – 10%, Germania – 5%, Franța – 8% etc, Japonia – 5% etc.

Singura care a înregistrat creștere economică a fost – ați ghicit – China: + 2,3%.

Coincidență bizară: China este chiar țara de origine a virusului halucinogen.

O altă caracteristică uluitoare a SARS-CoV-2, nemaiîntâlnită la un virus, este încărcătura sa ideologică. Încă din martie 2020 arătam că strania formă de viață este de stânga și pare a avea temeinice lecturi din clasici, de la Malthus la Marx.

Sub dublul efect, halucinogen și ideologic, liderii lumii au început să fantasmeze despre beneficiile COVID. Pasămite, pandemia ar putea salva planeta prin obligarea omenirii la o Mare Resetare. 

„Avem o strălucită oportunitate să extragem ceva bun din această criză – undele sale de șoc fără precedent i-ar putea face pe oameni mai receptivi față de marile viziuni ale schimbării.” (Prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii)

„Suntem într-un moment revoluționar, în care putem realiza ceea ce părea de neconceput.” (George Soros)

Pandemia COVID este „o fereastră unică de oportunitate pentru a modela revenirea economică... Această inițiativă (Marea Resetare) va oferi toate perspectivele pentru a-i informa pe toți cei care determină starea viitoare a relațiilor mondiale, direcția economiilor  naționale, natura modelelor de afaceri și gestionarea unui bine mondial.” (Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial)

„Vor urma schimbări radicale cu asemenea consecințe încât unii experți vorbesc despre o eră «înainte de coronavirus» (IC) și de o eră  «după coronavirus» (DC). Vom continua să fim surprinși deopotrivă de rapiditatea și de natura neașteptată a acestor schimbări – pe măsură ce se vor combina unele cu altele, ele vor genera consecințe de gradul doi, trei sau patru etc., provocând efecte în cascadă și nemaivăzute.” (același Klaus Schwab)

(Reiau periodic aceste citate pentru ca uitarea, frica, propaganda sau alte efecte secundare ale virusului să nu le șteargă din memoria oamenilor normali. Pentru sănătatea noastră mintală, nu trebuie să uităm nici o clipă că actuala criză este înainte de toate una politică, urmărind instituirea unei Noi Ordini Mondiale.)

Zdruncinații planetei nu își ascund veleitățile mesianice. Expresiile „Înainte de coronavirus” (IC) și „După coronavirus” (DC) nu sunt întâmplătoare. Schimbarea la față a lumii pe care o pun la cale ar urma să fie atât de radicală încât ambiționează să rivalizeze cu Întruparea Mântuitorului.

Spre deosebire de Acela, însă, Care ne promite Cerurile, Virusul din Wuhan plănuiește să aducă Raiul pe Pământ.

Ni s-au oferit și indicii clare despre cum ar urma să arate Edenul terestru post-COVID: fără Dumnezeu, fără proprietate, fără familii,  fără națiuni. Nici o noutate pentru noi, cei care am trecut prin comunism. Doar poleiala în care a fost ambalat hoitul a fost schimbată.


Și, totuși, cum ar urma să se realizeze practic niște schimbări revoluționare într-un răstimp de numai câțiva ani, dat fiind că halucinația pandemiei nu va putea fi întreținută o veșnicie?

Răspunsul ne este oferit de sloganul asumat la unison de întreaga mișcare globalistă, în frunte cu Joe Biden: Build Back Better.

Pentru „a construi din nou mai bine” trebuie întâi să DEMOLEZI. Să  NIMICEȘTI.

Acesta este adevărul înspăimântător ascuns de cele trei cuvinte, o parafrază a vechiului principiu alchemic și masonic Solve et Coagula, înscris pe brațele lui Baphomet.
 

*


Oricât de incredibil ar suna, sub pretextul COVID, o mână de zdruncinați vrea să distrugă lumea pentru a o reconstrui din nou, după mințile lor bolnave.

Ce altă dovadă mai bună este neverosimila sinucidere economică globală la care asistăm în prezent, în paralel cu nimicirea ordinii sociale prin vaccinare obligatorie și Pașaport Verde?

În timp ce sistemele de sănătate și de învățământ din lumea întreagă sunt distruse cu precădere, prin concedierea medicilor și profesorilor (majoritari) care refuză vaccinarea, economiile băltesc în lockdown-uri și alte restricții stupide. Trăiesc pe credit. Se împrumută în neștire. Cîțu este doar un sindrom al acestui avânt sinucigaș spre prăpastie.

Epicentrul dezastrului este America. Aici, o marionetă detracată și senilă aruncă trilioane de dolari pe programe utopice și falimentare. Tiparnița de dolari se învârte nebunește. Împinși de bătăile inimii vlăguite de pe Wall Street, dolarii bolnavi, biete hârtii verzi fără acoperire, circulă în disperare de la un organ la altul, nemaiputând să le hrănească.

Anemiat grav, organismul economic mondial se clatină pe picioarele sale de lut, ca un Golem căruia i s-a sfârșit vraja. Un bobârnac este suficient pentru a-l dărâma.

*


Evergrande este a doua companie imobiliară ca mărime din China. Afirmată în timpul crizei financiare din 2009, a făcut parte până recent din topul 500 al revistei Fortune.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, regimul de la Beijing i-a anunțat pe creditorii companiei că aceasta nu este în măsură să achite rata datorată pentru marți, 20 septembrie.

Deși presa a informat că Evergrande se află în negocieri pentru o reeșalonare a creditelor, conducerea companiei a dat de înțeles că falimentul este foarte probabil din cauza creanțelor blocate și a opțiunilor restrânse de împrumut.

La rândul său, regimul de la Beijing nu pare dornic să se implice în salvarea companiei.

Evergrande are una din cele mai mari datorii din China și din lume. Ultima cifră înregistrată era de aproape 300 de miliarde de dolari.

China ultimilor ani a fost un paradis al companiilor imobiliare. Acestea au putut contracta datorii uriașe pe termen scurt, deoarece le  puteau refinanța cu ușurință grație relațiilor clientelare din sistemul bancar paralel.

Brusc, însă, Xi Jinping a decis să atace problema datoriilor nerecuperabile, pe care a tolerat-o și încurajat-o atâția ani. A suprimat măsuri precum refinanțarea datoriei pe termen scurt și a impus limite de creditare dezvoltatorilor imobiliari, ceea ce i-a împiedicat pe aceștia să genereze venituri din proiecte noi, cu care să-și acopere datoriile vechi.

Decizia lui Xi de a tăia în carne vie, după principiul „eu te-am făcut, eu te omor”, a devenit evidentă după ce regimul comunist a aprobat bancruta Huarong, primul faliment bancar din China după mai bine de 20 de ani.

În urma managementului defectuos și a desfrâului investițional în domenii fără nici o legătură cu imobiliarele (fotbal, mașini electrice, media streaming, parcuri de distracție sau sănătate), acțiunile Evergrande s-au prăbușit cu 75% din 2018 încoace.

Un eventual faliment al Evergrande nu ar fi devastator pentru China, deoarece principalii creditori ai companiei sunt bănci de stat chineze. Ele vor fi primele care se vor înfrupta din cadavrul Evergrande.

În schimb, milioane de furnizori privați, cărora firma le datorează miliarde de yuani, vor rămâne cu buzele umflate.

Însă adevăratul cataclism pe care l-ar provoca prăbușirea Evergrande ar fi asupra sistemului mondial de credit. Se poate ajunge la o înghețare a împrumuturilor, după modelul Lehman Brothers, care a declanșat marea criza financiară de acum un deceniu.

Joi, 23 septembrie 2021, este o zi așteptată cu sufletul la gură de bursele din toată lumea. Evergrande ar trebui să achite o tranșă de 83 de milioane de dolari din colosala sa datorie. Dacă nu va reuși, prăbușirea sa va zgâlțâi lumea, cu consecințe imprevizibile. 

În mod bizar, la fel ca și în cazul falimentului băncii Lehman Brothers, pe 15 septembrie 2008, nimeni nu a crezut cu adevărat că Evergrande s-ar putea prăbuși, până când acest fapt nu s-a produs.

*


Anemiată grav după un an și opt luni de pandemie și restricții sinucigașe, economia mondială se clatină pe picioarele sale de lut ca un Golem căruia i s-a rupt vraja. Este suficient un bobârnac pentru a-l dărâma și a face loc de construcție pe terenul viran pentru viitorul Rai pe Pământ „După COVID”.

O ultimă coincidență bizară: Bobârnacul, la fel ca Virusul, vine din China.