ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recent, Neuralink a introdus primul său dispozitiv cip într-un om care s-a oferit voluntar. Fondatorul Neuralink a spus că primul om care a primit un implant Neuralink se „recuperează bine”.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a acordat anterior autorizație companiei, în septembrie 2023, pentru a efectua primul test pe oameni cu implantul său cerebral.

În postările sale, Musk a menționat că primul produs Neuralink se numește Telepathy.

Potrivit lui Musk, Telepathy va permite utilizatorilor să-și controleze „telefonul sau computerul și aproape orice dispozitiv doar prin intermediul gândurilor”. El a adăugat că primii utilizatori ai noului produs vor fi persoane care și-au pierdut capacitatea de a-și utiliza membrele.

În ciuda afirmațiilor impresionante ale lui Musk despre Telepathy, miliardarul are o lungă istorie de promisiuni îndrăznețe, care nu au fost realizate efectiv, potrivit naturalnews.com.  

De exemplu, în 2016, Musk a prezis în mod greșit că în doi ani va fi posibil ca o mașină Tesla să conducă autonom de la New York la Los Angeles. În același an, el a mai susținut că racheta companiei sale SpaceX va zbura pe Marte în 2018. Dar aceste lucruri nu s-au întâmplat.

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe aplicația Clubhouse, în 2021, Musk a vorbit în detaliu despre planurile sale privind cipul cerebral Neuralink.

„Probabil îți vei putea salva starea din creier. Astfel, când vei muri, starea ta ar putea fi recuperată într-un alt corp uman sau într-un corp robot”, a spus Musk.

Miliardarul a asemănat acest proces de salvare cu faptul de a face o copie de siguranță progresului într-un joc video.

Potrivit lui Musk, procesul ar putea fi „analog unui joc video, cum ar fi salvarea etapei dintr-un joc, în care ai posibilitatea să-ți încarci ultima stare”. El a mai spus că, deși poți pierde câteva amintiri în acest proces, totuși vei fi „în mare parte tu”.

Musk sugerează că Neuralink ar putea salva oamenii de la extincție

Miliardarul și-a exprimat speranța că cipul cerebral Neuralink va putea ajuta oamenii să concureze cu inteligența artificială (IA).

În trecut, Musk și-a exprimat îngrijorarea că oamenii ar putea fi pândiți de riscul extincției din cauza inteligenței artificiale dacă nu iau măsuri pentru a concura cu tehnologia care se dezvoltă rapid.

La Summitul global pentru siguranța IA din 2023 (AISS 2023) din Marea Britanie, Musk a spus că există o șansă, „peste zero, ca IA să ne ucidă pe toți”.

Potrivit lui Musk, unul dintre obiectivele sale pe termen lung este ca oamenii să ajungă la „simbioza cu inteligența artificială”. Aceasta înseamnă că oamenii ar putea ajunge într-o zi să coexiste cu IA într-o relație „reciproc avantajoasă”.

Musk crede că acest lucru ar putea fi posibil printr-un cip cerebral precum Neuralink.

În afară de celelalte afirmații grandioase ale sale, Musk a mai spus că cipul său cerebral ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care suferă de leziuni cerebrale.

De asemenea, în urmă cu câțiva ani, la summitul Consiliului CEO al Wall Street Journal, Musk a declarat că există șansa ca Neuralink să poată fi folosit pentru a restabili funcționalitatea întregului corp la un pacient cu leziuni ale măduvei spinării. El a adăugat că cipul ar putea să „compenseze orice capacitate pierdută a cuiva”.